Po dvou měsících se zase postavil do branky. Vítězný návrat MARTINA SHEJBALA (na snímku)  se ale nekonal. Jeho Pardubice prohrály ve Zlíně 1:2.

Ve druhém poločase soka přikovaly do vápna, však také ze zlínského tábora zněly hlasy, že tenhle duel měl skončit minimálně remízou… Jenže vyrovnat se východočechům nepodařilo. „Sladké řeči nám body nevrátí," litoval gólman druholigových fotbalistů.
Čtyřzápasovou šňůru výher přeťaly dvě porážky za sebou.

Kam se poděla vítězná forma?
Podle mě nejde ani tak o formu, naše poslední výsledky jsou spíš otázkou koncentrace. Myslím, že po skvělé vítězné sérii se dostavil problém, že na hřiště nejdeme od první minuty úplně tak hladoví a draví.
S tím souvisejí i dvě inkasované branky po rohových kopech?
Byli jsme upozorněni, že  nejsilnější zbraní našeho soupeře jsou standardky a my z nich dostaneme dva góly. Ale výkonem ve druhém poločase jsme tam nezanechali špatný dojem. I ze Zlína zněly hlasy, že to byl remízový zápas. Na druhou stranu víme, že sladké řeči nám body nevrátí.

Je pravda, že po změně stran jste soupeře dost zmáčkli…
Zlín jsme pak přehrávali takovým způsobem, že mančaft, který se pohybuje celou sezonu na špici, jenom odkopává balóny a nakonec si oddechl, že byl konec. Znovu jsme u toho přístupu.

V Olomouci to bylo podobné. Potřebujete přestávku, při které trenér tým pořádně vyrychtuje?

Bohužel asi jo. Máme tady typy hráčů, kteří potřebují být permanentně v nějakém napětí a nikdo jiný než trenér je do takového stavu asi dostat nedokáže (usměje se). Přitom před námi stojí vidina umístit se v první sezoně ve druhé lize co nejvýš, každý z nás má motivaci osobní i finanční, ale asi je potřeba ještě u někoho proměnit jiskřičku v pořádný plamen.

Tohle jste vnímal už od začátku zápasu?

Deset minut jsme měli dobrých, jenže pak se soupeř probral a říkal jsem si, že to nebylo úplně ono. Na druhou stranu jsem měl problémy sám se sebou. Dlouho jsem v brance nestál, Luděk Frydrych měl v týdnu nějaké zdravotní problémy, takže přišla řada na mě.

Do konce soutěže zbývají dvě kola. Na třetí místo teď ztrácíte čtyři body. Je utopie ho urvat, nebo si ještě věříte?
Oba zápasy budeme hrát doma. Nevím, jakou větší výzvu by náš tým měl mít! Chceme získat šest bodů, i kvůli fanouškům je potřeba udělat zlatou tečku za super sezonou. Motivaci máme velkou, pojedeme nadoraz.

Prozraďte, sledoval jste vývoj 
v první lize, kdo k vám pro příští sezonu spadne?

Samozřejmě a chápu kam míříte (usmívá se). Už v zimě jsem si říkal, že tím „vyvoleným" bude asi Hradec. Ale je jasné, že on i České Budějovice se budou chtít rychle vrátit nahoru.

Těšíte se na velké derby?

Pro Pardubice to bude skvělý zápas, zase se dá očekávat plný stadion. Čekám ještě lepší a daleko hustší atmosféra než v pohárových zápasech se Spartou a Slavií. Liga je daleko žhavější. Věřím, že stadion Pod Vinicí bude zaplněný do posledního místečka.

Jen aby vám z něj ale živelní hradečtí ultras neudělali kůlničku na dříví…

Stačí si vzpomenout na přátelský zápas, který se hrál před dvěma roky v Pardubicích na Ďolíčku. Nikdo nečekal, co přijde, Hradec nám to tam málem celé vyplenil. Na druhou stranu, nebyli jsme na to moc připraveni. Pro druhou ligu budou pořadatelská služba i policie nachystáni. Spíš mám trochu strach o okolí, nějak sem ti fanoušci musí dojít.

Pardubice už zažily manévry, když sem dorazila Opava, posílená o několik desítek polských příznivců. Derby s Hradcem bude asi ještě větší…

Opava nakonec proběhla bez problémů. Ale je pravda, že tohle bude asi extrém.

Bude pro Pardubice velkou výzvou skončit výš než Hradec?

Rozhodně, tohle bude motivace jako hrom. Kluby se potkávají v mládežnických kategoriích a teď  konečně dojde i na souboj na té nejvyšší úrovni. Vzájemné zápasy budou hodně zajímavé. Byli bychom rádi, kdyby Pardubice skončily před Hradcem nejen v hokeji, 
ale i ve fotbale. Přál bych si to i kvůli radním, kteří by pak třeba mohli začít přemýšlet, jestli tady nezačít budovat nějaký fotbalový stadion pro sedm tisíc lidí.
Hradec to ve druhé lize určitě nebude mít lehké. Pokud zůstane na lavičce pan Prokopec, čeká ho premiérová sezona v roli hlavního kouče se vším všudy. Navíc bude muset sestavit nějaký kádr. Myslím, že tam půjdou, stejně jako my, cestou mladých talentů, na nějaké staré harcovníky nebudou nejspíš peníze.