Žádné neřesti jako alkohol, ženy, cigarety, tučné jídlo. To vše šlo minulý týden v Holubově městě stranou. Nový lídr se totiž chystal na zápas s Lanškrounem. Namítáte, že se jedná jen o krajský přebor, tak proč takové cavyky? Vysvětlení je prosté. Holicím stál v cestě Lanškroun, tedy tým, který je dvě předchozí sezony ubíjel. Celibát i prohibice přinesly ovoce. Domácí soka sešrotovali. To byla jediná radost v okrese, neboť ostatní tři naši zástupci bodově vykrváceli.

Holice – Lanškroun 7:0
Václav Velinský, trenér Holic: „Celý týden jsme se na toto utkání poctivě připravovali. Proti Lanškrounu se nám totiž dlouhodobě nedařilo, a tak jsme nechtěli podcenit sebemenší detail. Musím klukům vyseknout poklonu, za to jak k zápasu přistoupili. Od začátku nebylo pochyb o našem vítězství. Konečně se nám podařilo porazit nepříjemného soupeře. I s úroky. Hosté nic nepředvedli, lépe řečeno, my jsme jim nic nedovolili. Je jen škoda, že jsme neproměnili spoustu dalších šancí. Výsledek mohl být klidně dvouciferný. Navíc chválím Jakuba Jedličku a Tláskala."

Přelouč – Polička 1:4
Václav Slavík, trenér Přelouče: „Tohle je pro nás hodně krutá prohra. Brzy jsme po individuálních chybách prohrávali o dvě branky. Soupeř se zatáhl a my hráli do plných. Bohužel jsme svoje šance neproměnili. Po přestávce jsme snížili z penalty a Polička šla zároveň do deseti. Vypadalo to, že bychom mohli vyrovnat, ale opak byl pravdou. Někteří naši borci si na hřišti začali hrát svůj fotbal a to je vždy špatně. Navíc protivník dobře bránil a prakticky nás do ničeho nepustil. K tomu jsme přidali další hrubky v obraně, které hosté potrestali. Ač se to nezdá podle výsledku nezdá, ve vyrovnaném zápase nás soupeř vyučil z efektivity. Z pěti střel dal čtyři branky. Nutno poznamenat, že byly nádherné. Více jak prohra mě mrzí naše představení v posledních minutách. Nechali jsme si dát dvě úplně zbytečně červené karty. Škoda takové kaňky na závěr podzimu, protože jinak jsme doma předváděli solidní fotbal."

Hlinsko – Pardubice B 3:2
František Kovárník, trenér Pardubic B: „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme ve hře jasně dominovali, ale vytěžili z toho jen jednu branku. Ve druhé půli se po vynucených změnách v sestavě nepochopitelně zhoršila naše obranná činnost a navíc jsme domácím doslova darovali tři branky! Přesto byl zápas stále otevřený a podařilo se nám snížit. V hektickém závěru jsme šli za vyrovnáním, ale z několika příčin nám to nebylo přáno. Nejlepším hráčem na hřišti byl Joel Kayamba, který všechny ostatní hráče výrazně převyšoval. Domácí si s ním nevěděli rady a zastavovali ho jen za cenu mnoha nedovolených zákroků."

M. Třebová – Moravany 3:0
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „O výsledku rozhodl hanebný výkon celého týmu v prvním poločase. Tuto pasáž jsme odchodili. Někteří hráči se na toto utkání nepřipravovali podle mých představ. Nebyli jsme schopni porazit oslabené mužstvo Moravské, která nastoupila se čtyřmi dorostenci. Musím bohužel pouze gratuloval domácím k vítězství. Před posledním zápasem podzimu s Holicemi budu řešit, kdo si zaslouží nastoupit za náš tým."

I. B třída: Bělá vydláždila Dobříkovu cestu

Nasavrky – Roh. Bělá 2:1
Jaroslav Novák, trenér Rohovládovy Bělé: „Byl to to byl pro nás velice důležitý zápas. Měli jsme ho vyhrát, abychom se přiblížili vedoucí příčce a odskočili od třetího místa. Bohužel jsme toto střetnutí nezvládli. Dobříkovu jsme vyšlapali cestičku k postupu a týmům za námi neunikli. Opět jsme k utkání odcestovali ve dvanácti lidech, pouze s náhradním brankářem, který musel znovu do pole. Už v minulém utkání v Hlinsku jsme se trápili a v Nasavrkách jsme to jen a jen potvrdili. Rozlučka sice mohla být daleko veselejší, přesto se jedná o náš nejlepší podzim v I. B třídě v dějinách bělského fotbalu."