O víkendu druholigový pardubický tým už čeká ostrý soutěžní zápas. V prvním kole MOL Cupu nastoupí na trávníku divizního Vysokého Mýta.

Výkon pardubického týmu v sobotním duelu snesl přísná měřítka, nepostrádal kvalitu, nechybělo nasazení a efektivní koncovka. Trenéři Jiří Krejčí a Jaroslav Novotný museli být spokojeni.

„Po stránce výsledkové to bylo povedené utkání. Na začátku byl soupeř agresivní, důrazný a dobře bránil. Ale po našich dvou brankách do přestávky a třetí zkraje druhého poločasu už jsme měli jasně navrch,“ hodnotil zápas Jaroslav Novotný.

Pardubické jen mrzelo zranění Dominika Fuska, který nastoupil do druhé půle, stačil vstřelit gól, ale pak si přivodil tržnou ránu. „Fusek podal velmi dobrý výkon, škoda, že se pak zranil. Věřím, že to nebude nic vážnějšího,“ přál si kouč. Trenérům už se pomalu rýsuje i základní jedenáctka. „Náznak sestavy už se nám objevil,“ prozradil Jaroslav Novotný.

Pardubice - Dobrovice 6:0

Fakta – branky: 33. a 52. Fousek, 39. Rybička z pen., 47. Fusek, 68. Kovář, 86. Látal. Rozhodčí: Drábek – Starý, Kvaček. Diváci: 110. Poločas: 2:0. FK Pardubice: Knobloch (46. Šmíd) – Přibyl (46. Prosek), Piroch, Šejvl, Sokol – Mužík (46. Fusek, 67. Mužík), Řezníček, Jeřábek, Fousek (52. Látal) – Černý (46. Petráň), Rybička (46. Kovář). FK Dobrovice: Bartoš – Tvaroha, Skuhravý, Fialka, Kořínek – Žaloudek, Eliáš, Miškovský, Krystan, Bernát – Volf. Střídali: Dědek – Čuřík, Krejcar, Žemba, Jakubec, Fotr, Tomašov, Čapek, Cinkanovič, Kostka.