O tom, že dokáže podpořit i útočné akce, se nyní snaží přesvědčit diváky v Pardubicích. Stále ještě devatenáctiletý fotbalista Michal Surzyn je novým členem pardubické obrany. 

Jako krajní bek se v posledním duelu proti Frýdku-Místku (1:0) zapojil do přehlídky pardubických šancí. „Měl jsem to na hlavě, ale trefil jsem se doprostřed. Smůla. A dvě střely? Jedna byla lepší, druhá už mi sjela a šla vedle. Hlavní je, že máme tři body,“ popisoval. 

Do Pardubic přišel Surzyn až necelý týden před startem FNL a hned od prvního utkání naskočil do základní sestavy. „Nečekal jsem to, ale zároveň jsem doufal, že tady budu co nejvíce hrát, zkusím si druhou ligu a vyhraji se,“ netají. 

Na jaře působil v třetiligovém béčku Olomouce, v létě začal přípravu s prvoligovým A týmem. „Čekalo se, jestli nebude možnost hrát někde druhou ligu. Nakonec se ozvaly Pardubice, že by o mě měly zájem,“ uvedl Surzyn. 

Následoval tak spoluhráče Radka Látala, jenž se k Pardubicím připojil již dříve. „S Radkem jsem se bavil, měl jen dobré reference,“ pousmál se.
 
Na Hané hrál Surzyn především na pravé straně, nyní se přesunul na opačný kraj obranné čtveřice. „Jsem pravák, mám to přes nohu, ale srovnávám se s tím. Zvyknu si, bude to dobré,“ uzavřel Surzyn.