MARTIN SVĚDÍK
Narozen: 27. června 1974
Post: útočník
Aktivní kariéra: Hradec Králové, Baník Ostrava, Olomouc, Příbram, Lázně Bohdaneč.

Bývalý velký talent ostravského Baníku vlétl do ligy už ve svých devatenácti letech, kdy si ve 14 zápasech připsal i tři branky. Oporu reprezentační jedenadvacítky pak ale zastavily opakované zdravotní problémy s koleny, které způsobily i brzký konec aktivní kariéry.
Od roku 2008 je hlavním trenérem FK Pardubice.

Podržte se! Trenér Martin Svědík podle informací Deníku končí u druholigových fotbalistů Pardubic. Nová štace? Od příštího ročníku by měl nastoupit jako hlavní kouč v Baníku Ostrava.

Tuhle zprávu nám potvrdily hned čtyři na sobě nezávislé zdroje. Shodně tvrdí:  Martin Svědík, vystřídá Martina Pulpita!
Osmatřicetiletý trenér se ale k tématu z pochopitelných důvodů vyjadřovat nechtěl: „Nezlobte se, ale tuhle informaci nebudu vůbec komentovat. V Pardubicích mi běží smlouva a mám tu nějakou práci. V průběhu rozehrané sezony ani není vhodné, se o takových věcech bavit," zdůraznil včera Martin Svědík s tím, že sdílenější bude až po 5. červnu, kdy končí druhá fotbalová liga.
O jeho příchodu na Bazaly je přesto už několik dní rozhodnuto. Právě Martina Svědíka totiž pojí už od dorosteneckých let pevné přátelství se současným sportovním manažerem Baníku Radkem Slončíkem, se kterým si sedli nejen lidsky, ale mají i podobné fotbalové názory.

Svůj konec ostatně vytušil i současný trenér Baníku Martin Pulpit, který dříve působil v Pardubicích, Hradci Králové a na Bazaly zamířil z divizních Svitav.
Po posledním zápase na Slovácku odpovídal na dotazy, zda bude u mužstva pokračovat i dál. „To je otázka pro někoho jiného – majitele klubu," uvedl Pulpit.
Jeden z šéfů Baníku Petr Šafarčík pak na dotaz, zda plánuje změnu na postu trenéra držel stejného bobříka mlčení jako Martin Svědík:  „V této chvíli k tomu nemám, co říct. S trenérem Martinem Pulpitem budu teprve hovořit," nechal se slyšet.

Martin Pulpit přesto odejde z Ostravy spokojený. Zažehnal kardinální průšvih. Do Baníku přišel, když byl až po uši namočený v sestupovém bahně a přesto ho zachránil. Velmi úspěšný byl hlavně hned po svém nástupu, kdy slezský celek přebíral po 12. kole s osmi body na kontě.

Na jaře už dostal dárek v podobě útočníka Milana Baroše, který pěti góly rozhodl o klíčových domácích výhrách nad Hradcem Králové (3:0) a Příbrami (2:0).
Svědík má v tuto chvíli luxusní trenérský životopis. Během šesti let v Pardubicích vytáhl tým z divize až do druhé ligy. „Vždycky jsem tady byl spokojený a platí to i teď. Vedení dává do klubu svoje peníze a to, jak se tady fotbal dělá, má hlavu a patu," prohlásil.


Od nové sezony už však bude podle všeho šéfovat jiné kapele…