Nakonec se žádná tragédie nekonala. Fotbalisté Holic sice naposledy nečekaně prohrály v Lanškrouně, ale jejich největší rival Svitavy se na ně nedotáhl. Vedl si stejně špatně. Doma ztratil s Litomyšlí.

V boji o čelo může být klidně rozhodující nadcházející dvojboj. Jedno kolo o víkendu, druhé v úterý. Holice nastoupí dvakrát doma. Nejprve je čekají bojovníci z Dobříkova, pak dorazí zoufalá Třemošnice.

Sobota 17.00: SK Holice (1. místo, 48 bodů) – TJ Sokol Dobříkov (10. místo, 28 bodů). Na podzim: 3:2.
Dobříkov a fackovací panák? Trenér Milan Šmarda udělal ve fotbalové vesnici kus práce. Jeho mašina na jaře šlape náramně. „Podává skvělé výkony, mám pocit, že ho nikdo fotbalově nepotrápil. Výsledky hovoří za vše. Uhrál dvě remízy s předními týmy (Žamberk, Cerekvice), připsal si pouhé dvě porážky s adeptem na postup ze Svitav a kvalitním celkem z Chrudimi," uvědomuje si sílu protivníka holický kouč Jiří Tesař.

Vzájemná podzimní bitva se nesla ve znamení velkého obratu. Dobříkov doma vedl 2:0, ale Holice nakonec zvítězily 3:2. „K tomuto utkání se nerad vracím. Udělali jsme dvě hrubé individuální chyby a soupeř je potrestal. Pak už jsme do soupeře jenom bušili a bušili a v duchu se modlili, aby to dobře dopadlo," vybavil si Tesař.

Lídr krajského přeboru by se potřeboval proti Dobříkovu rozstřílet. Tři góly dal naposledy koncem března proti Hlinsku. „Pokud nezačneme dávat branky, nemůžeme vyhrávat. Je potřeba, aby si někteří hráči uvědomili, jakou roli v týmu mají a podle toho se začali na hřišti chovat. Musíme být silní jako jeden celek a k tomu je potřeba samotná síla jednotlivců," uvědomuje si kouč Holic.

Úterý 17.00: SK Holice (1. místo, 48 bodů) – ŽSK Třemošnice (16. místo, 7 bodů). Na podzim 1:0.
Odehrát dva zápasy během čtyř dní není žádný med.

Jiřího Tesaře ale náročná porce příliš nestraší. „Pokud je tým dobře fyzicky připraven, určitě se to dá zvládnout," zůstává v klidu. „Věřím, že borcům síly budou stačit. Navíc máme stále silnou motivaci – boj o první příčku. To by nás mělo hnát kupředu," věří holický lodivod.
Třemošnice už to má spočítané. Sestupu unikne už jenom těžko. „Ale nepřijede k nám předem poražena," zvedá varovný prst Tesař.
A jedním dechem dodává: „Možná někdo říká, že to borci zabalili, ale určitě si nebudou chtít udělat ostudu. Ba naopak, mohou dokázat, že fotbal hrát umí. Samozřejmě, že v takovémto duelu nemůžeme brát nic jiného než vítězství. Ale pokud nepodáme dobrý výkon, můžeme prohrát s kýmkoli. Což už se nám na jaře dvakrát podařilo."

Mementem budiž poslední duel v Lanškrouně, který na svém hrbolatém hřišti nad Holicemi zvítězil 1:0.
Třemošnice je na jaře výsledkově zoufalá, nezískala ani bod. Ale varováním může být její poslední podzimní vystoupení. Se Svitavami dokázala uhrát bezgólovou remízu.