Na špici tabulky I. A třídy vládnou fotbalisté FC Titanic Srch. Po vítězství nad Litomyšlí a prohře Starého Hradiště v Moravanech mají v tabulce již jedenáctibodový náskok a posílili tak naději na historický postup do nejvyšší krajské soutěže.

FC Titanic Srch – Jiskra Litomyšl 3:1 (2:1). Branky: 30. Mareš, 44. Šmíd, 81. Špryňar – 51. Zeman. Hosté odolávali vedoucímu celku do 30. minuty, kdy se střelecky prosadil Mareš, po rohu Popelky. ještě do poločasu zvýšil Šmíd po ideálním centru Münzbergera – 2:0. „Dvougólový náskok byl výsledkem vcelku dobré hry našeho týmu, po přestávce hosté zabrali, snažili se o obrat a v 51. Zeman snížil na 2:1 a byl znovu ve hře o výsledek,“ sdělil asistent trenéra Luboš Pilař a dále uvedl: „Začali jsme se bát o výsledek, soupeř usiloval o vyrovnání, ale opomenul myslet na zadní vrátka. Míč do běhu dostal Šmíd, ještě mimo vápno ho fauloval gólman hostí a musel předčasně pod sprchy. Devět minut před koncem vstřelil svůj první gól v I. A třídě Špryňar a bylo hotovo. Soupeře jsme odrazili a ještě nám pomohly Moravany, které porazily Staré Hradiště.“

Sokol Moravany – Sokol Staré Hradiště 2:0 (0:0). Branky: 80. Kříž, 90. (+2) Branda. „Domnívám se, že nás Hradiště poněkud podcenilo. V první půli jsme měli tři gólové šance, ve hře jsme byli lepší,“ sdělil moravanský asistent trenéra Jaromír Krpata. Jeho slova potvrdil Jaroslav Mudroch – trenér Starého Hradiště: „Ano, do utkání jsme vstoupili lehkovážně a soupeři jsme nabídli střelecké příležitosti vlastními chybami. Moravany byly bojovnější, velmi aktivní a důrazné. Nám se nedařila kombinační hra. Ve druhé půli jsme měli více ze hry, Hýsek spálil vyloženou šanci. O všem rozhodl deset minut před koncem Kříž, který nám vstřelil gól,“ sdělil zklamaně trenér Mudroch. „Kříž je po zranění, záměrně jsme ho poslali do hry až v závěru, byl v pravý čas na správném místě. Hosté v závěru již jen nakopávali dlouhé míče a nakonec Branda pečetil naší výhru – 2:0. Chválím celý mančaft, který zápas příkladně odjezdil,“ raduje se Jaromír Krpata.

TJ Valy – FK Heřmanův Městec 1:1 (0:1). Branky: 90. vlastní (M. Volejník) – 38. Š. Uttendorfský. „První poločas se nám moc nepovedl, nedařila se kombinace, nevytvářeli jsme si gólové šance. Navíc v závěru první půle jsme inkasovali gól,“ hodnotí první polovinu utkání valský trenér Tomáš Bolek. Po změně stran se hra jeho svěřenců však zlepšila. „Na třicet minut jsme soupeře dostali pod tlak, vytvoři si čtyři gólové šance. „Nakonec se na nás usmálo štěstí. To Horák zatáhl míč po straně, zacentroval před branku a hosté si srazili míč do vlastní branky,“ sdělil Bolek.