Moment zápasu
FAUL. Radost z vedení Pardubicím vydržela jen pár minut. Faul před vápnem po rohovém kopu a následné rychlé rozehrání standardní situace znamenaly pro domácí vyrovnání.

Hvězda zápasu
RADEK PORCAL, brankář Varnsdorfu. Detaily dělají mistry! Svým zákrokem před koncem udržel pro svůj tým výhru. Jeřábek hlavičkoval dobře, ale Porcal ukázal své umění. 

Hra se od minule zlepšila a hodně, přibylo šancí. Jenže černá pardubická série plná porážek nekončí. Ve Varnsdorfu Východočeši padli popáté v řadě.
Začátek přitom měli na hodně podmáčeném hřišti ideální. Přežili první domácí tutovku a pak je Jan Jeřábek dostal do vedení. Pro Pardubice pět zápasů věc nevídaná.
Jenže radost zase tak moc dlouho netrvala, po pěti minutách se po rychle rozehraném přímém kopu prosadil Radim Breite a Varnsdorf ještě do poločasu stav otočil. Po křídle pláchl Martan, předložil centr Daníčkovi a Martin Shejbal byl překonán podruhé.

Porážkami decimované Pardubice se však z facky obdivuhodně oklepaly.
Žádné, že odevzdaně nechají domácí dominovat. Byly mnohem nebezpečnější, jenže vybouchly v koncovce.

Blízko vyrovnání byl těsně před pauzou útočník Martin Klátil, ale hrubku v rozehrávce varnsdorfského kapitána Kotiše nepotrestal, pálil jenom nad bránu.
Ve druhém poločase chyběly centimetry Davidu Přibylovi, aby se prokousal ke gólové hlavičce. Radim Fikejz o chvíli později sice míč hlavou udeřil, ovšem trefil jenom gólmanovu náruč.

Domácí celek se do šancí dostal až v poslední dvacetiminutovce, ale Shejbal dvakrát skvěle udržel pardubické naděje na body.
Poslední pardubickou šanci na vyrovnání měl na hlavě Jeřábek, ale druhý gól nepřidal. Brankář Radek Porcal ho vychytal.

Žolík Klátil se málem prosadil

Trenér Pardubic Jiří Krejčí zkusil ve Varnsdorfu vytáhnout eso a jeho žolík se málem uvedl gólem.
K premiéře ve FNL nastoupil útočník Martin Klátil. „Má za sebou výborný debut," chválil ho trenér. Jenom centimetry dělily Klátila od vyrovnání na 2:2, ale na konci první půle přestřelil bránu. „Poslední dobou dává hodně gólů za béčko a s Fikejzem jim to  docela šlapalo. Martin má velké předpoklady, u něj hraje ale hlavní roli psychika. Škoda, že mu tam ten gól nespadl, to by šla raketově nahoru," litoval Krejčí.

Nakonec musel kousat pátou porážku v řadě. Ve Varnsdorfu jeho celek prohrál 1:2. „A přitom jsme podali velmi dobrý výkon, skvěle nám vyšel začátek. Ve druhé poločas jsme tlačili na pilu a zápasu by slušela spíš remíza. Hráčům rozhodně nemůžeme vytýkat, že by se nesnažili," hodnotil duel pardubický kouč.

Body jeho týmu ale sebraly dvě inkasované branky v první půli. „Při prvním jsme udělali taktickou chybu, upozorňovali jsme hráče na rychlé rozehrání standardky a také se to stalo. Pozdě jsme vystoupili. Před druhým gólem rozhodčí nefoukl jasný faul na Hundáka," nechápal Jiří Krejčí.


FK Varnsdorf - FK Pardubice 2:1
Fakta – branky:  24. Breite, 35. Daníček – 19. Jeřábek.
Rozhodčí: Houdek – Machálek, Zeman.
ŽK: 3:2 (Daníček, Zieris, Cana – Jeřábek, Pouček).
Poločas: 2:1.
FK Varnsdorf: Porcal – Breite, Zieris, Kotiš, Martan, Mach, Jakobovský, Daníček (77. Cana), Jurča (46. Filip), Zbrožek (46. Rudnytskyy), Schubert.
FK Pardubice: Shejbal – Přibyl, Tischler, Němeček (85. Vencl), Šejvl – Jarosz (63. Dostálek), Jeřábek, Kudrna, Hundák – Fikejz, Klátil (75. Pouček).