Nejen Sparta má ve svém středu gólového zabijáka. Pardubický útočník MICHAL PETRÁŇ je pohárový snajpr. Východočeši zatím odehráli tři zápasy a on dal v každém gól. Tahle soutěž mu sedí znamenitě. „Strašně se na tenhle zápas těším. Sparta je špičkový český tým, snad nám zápas vyjde," přeje si.

To znamená, neudělat hlavně ostudu?
Poměřit s velkým favoritem síly, nemyslím, že bychom měli vyhrát, ale hrozně bych si přál, abychom stačili v kombinacích a herně jsme nepropadli. Teď se ukáže, na co máme, jsem zvědavý, jak obstojíme.

Vyřadili jste Teplice 3:0. Zápas se Spartou bude ještě jiná dimenze?

Bude, Sparta je u nás špička, celá kabina se na úterý už těší, tím spíš, když jsme porazili Karvinou. Najednou všechno bude o hodně veselejší.

Berete souboj se Spartou jako vrchol kariéry?

Asi ano.

Myslíte, že soupeř ví o vaší pohárové bilanci?

(usměje se) Spíš mám pocit, že to asi ani neřeší. Ale třeba je překvapím, kdo ví. Snad mi to v úterý vyjde, abych týmu zase nějakým gólem pomohl.

Čekáte, že na vás Sparta bude největší hvězdy šetřit a třeba zabijáka Davida Lafatu nechá doma?

Nějaké opory doma asi zůstanou, ale pár známých tváří se tady určitě objeví, třeba Radoslav Kováč by v obraně nastoupit mohl. S juniorkou sem snad Sparta nedorazí.

Kováč je hodně tvrdý chlapík, zahrál si třeba i Premier League. Láká právě proti němu vyzkoušet vaši hru, jak uspějete?

Docela jsem na to zvědavý. Budu se chtít takovému hráči vyrovnat, snad to zvládnu, Radek Kováč je hodně kvalitní obránce. Udělám maximum, aby mi to vyšlo. Ale nejde jenom o něj, bude radost si zahrát proti Spartě, její hráči mají odehráno zápasy v evropských pohárech, za reprezentaci a najednou proti nim vyběhnete vy.

Trenér Krejčí říkal, že do soboty jste se koncentrovali na Karvinou a o Spartě od hráčů neslyšel nic ani na tréninku. Vážně šlo ji vypustit z hlavy?

Jo, bylo to přesně tak, jak říkal trenér. Žádné vtípky, narážky, nic. Chystali jsme se na sobotní zápas FNL. V pondělí už ale na tréninku asi něco proběhne.