Richard Baček, předseda disciplinární komise: „Rozhodnutí Odvolací komise FAČR bereme na vědomí a v jeho intencích budeme dále postupovat. Rozdílné právní názory jsou realitou, se kterou je třeba počítat. Rozhodnutí DK FAČR bylo přijato po zralé a dlouhé úvaze a jako pochopitelné z hlediska ochrany zájmu fotbalu. Je skutečností, že v současné době tedy nemá FAČR v rukou žádný nástroj, jak osobám důvodně podezřelým ze závažných disciplinárních provinění zabránit v dalším působení ještě v průběhu disciplinárního řízení."

Tři body za vítězství nad Karvinou 2:1 mají Východočeši zpátky. „Upřímně? Nečekal jsem to," oddechl si trenér Jiří Krejčí. „Máme velkou radost, že tři body, které jsme si vybojovali na hřišti, máme zpátky. Je dobře, že zvítězil zdravý rozum," jásal pardubický kouč.

Celý problém vznikl 14. září v Táborsku. Pardubice prohrály po sporné penaltě a frustrovaný brankář Luděk Frydrych prokopl dveře u delegáta utkání.
Dopis, že má gólman zastavenou činnost, ale místo do Pardubic přišel Táborsku. V dalším kole tak Frydrych znovu nastoupil a bylo zle. On dostal flastr do konce podzimu, klubu disciplinární komise sebrala body.
Svaz se navenek bál přiznat pochybení a vůči Pardubicím postupoval nesmlouvavě.

Potichu ale přitom zatočil se sekretářem Danielem Kosecem, který měl v kauze prsty.  To on poslal dopis Táborsku. Navíc nešlo o jeho první průšvih, v minulosti třeba popletl informace o žlutých kartách v pohárech. Z klubů dělal blbce.
Zmatkář dostal nakonec vyhazov.

Jeho pochybení vzala v potaz i odvolací komise, kam vyrazili sportovní manažer Pardubic Vít Zavřel s předsedou představenstva Vladimírem Pitterem. „V první chvíli to vypadalo, že během dvou minut odjedeme s nepořízenou, ale pak Odvolací komise vyslechla naši argumentaci a rozhodla tak, že nás to potěšilo. Je to pro mě rozhodně nejlepší zpráva za poslední týdny," prozradil Zavřel.

Pardubice tak nyní mají 20 bodů a na třetí Ústí nad Labem, s nímž se utkají v sobotu doma, ztrácejí jen šest bodů. „Ve vyrovnané tabulce jsou tři body opravdu hodně. Bude to znát, výsledek Odvolací komise nám pomůže," uvědomuje si hlavní trenér.
A prozradil, že Luďka Frydrycha, který Fotbalovou národní ligu nechytal od 21. září, pošle do branky hned v sobotu: „Ano, bude v základní sestavě. Je to dobře asi i pro Martina Shejbala. Hodně nám pomohl a teď už se mu psychicky uleví, spadne  mu ze srdce velký kámen."

Čtyřicetiletý veterán kvůli Frydrychově trestu obnovil kariéru. Teď může zase pověsit rukavice na hřebík v garáži. Asi už definitivně.
Jednička se vrací zpátky a Martin Shejbal se znovu přesune do pozice trenéra gólmanů.

Podle Krejčího bylo pro Frydrycha hodně těžké jenom trénovat a čekat, až uplyne dlouhý trest: „Luděk poznal. že udělal po zápase s Táborskem klukovinu, byla to hloupost. Mrzelo ho, že nemohl být v bráně a pomoci mužstvu. Pak taky přišel o prémie, navíc ho určitě nemine pokuta od klubu…  Jsem přesvědčen, že je to pro něj velké ponaučení."