Dali jsme tři góly. Odmlčení. Ale šest dostali. Přesně takto začal telefonický hovor při zjišťování výsledku z Horního Jelení. Nováček soutěže tedy již nemá v kolonce vstřelených branek nulu. Na druhou stranu po pěti kolech jich inkasoval šestnáct. A znovu se propadl na poslední příčku krajského přeboru. Nutno podotknout, že hrál celý druhý poločas bez vyloučené gólmanské dvojky.

Na „severním" pólu tabulky stále táboří Moravany, ovšem v Litomyšli ztratily první a v tomto utkání všechny body. Vedoucí příčku si však udržely. Holice si po vydařeném střídání odvezly zásluhou Ručky výhru ze Žamberka. Pardubičky v Hlinsku ztratily body i hráče.

Litomyšl – Moravany 2:1
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Před utkáním jsem upozorňoval tým na to, že hlavní zbraní domácích jsou brejkové situace a konstruktivní hráč Černý. Bohužel si má slova nevzali k srdci a ve druhém poločase jsme z těchto situací obdrželi obě branky. Ztráty míčů našich zkušených hráčů, chybějící pohyb a nedůraz v osobních soubojích rozhodly o tom, že body po zásluze zůstaly domácím. Jsem celkově zklamán přístupem hráčů k tomuto utkání. Nově nastoupivší, kromě Pištory, nebyli schopni plnohodnotně nahradit chybějící kluky. Takto se o moravanský dres nehraje! Vyvrcholením pak byla nedisciplinovanost J. Lukase, který si zřejmě od fotbalu chvilku odpočine…"

Žamberk – Holice 0:1
Václav Velinský, trenér Holic: „V prvním poločase se hrál neslaný nemastný fotbal. Domácí více drželi míč, ale byli neškodní. Nám se absolutně nedařila kombinace, poztráceli jsme zbytečně a jednoduše strašnou spoustu balonů. Dopředu jsme byli prakticky plonkoví. Jedinou šanci, a to velkou, jsme si vytvořili těsně před koncem poločasu. Bohužel bez využití. Ve druhém dějství začali domácím docházet síly. Tím se nám otevřel prostor a začali jsme mít převahu. Vypracovali jsme si několik brejkových situací, které jsme ale nedotáhli do konce. Už to vypadalo, že opět venku vyjdeme střelecky naprázdno a poprvé zažijeme penalty. Ale tentokrát se k nám přiklonilo sportovní štěstí a krásnou střelou jsme rozhodli utkání těsně před koncem. Takže vlastně vše co jsme si před zápasem přáli, se nám splnilo. První branka venku a k tomu vítězná. I když výkon nebyl dobrý, tři body se počítají."

Hor. Jelení – Lanškroun 3:6
Roman Hendrych, hrající trenér Horního Jelení: „Začátek nám vůbec nevyšel. Po deseti minutách jsme prohrávali 0:2. Pak jsme se ale rozhodli kombinovat po zemi a ve čtyřicáté minutě svítilo na výsledkové tabuli 3:3. Potom však nastal zlom v zápasu. Náš brankář Starec doslat červenou kartu a mezi tři tyče musel dorostenec. Z následného trestného kopu, před kterým se vylučovalo, jsme inkasovali. Po změně stran jsme i v deseti bojovali, ale zkušený celek Lanškrounu si vedení pohlídal a přidal nám ještě dva góly navrch. Pozitivní je fakt, že jsme konečně hráli dobře dopředu a vstřelili tři branky. Jenže zase to byla katastrofa směrem dozadu…"

Hlinsko – Pardubičky 3:1
Luboš Pilař, trenér Pardubiček: „Zápas se hrál na těžkém terénu, se kterým se lépe vypořádali domácí a zaslouženě vyhráli. Bohužel mimo to, že jsme si neodvezli žádný bodový zisk, tak se nám k tomu ještě zranili dva hráči. A to mě přidělalo další starosti."