Ne, na jeho vrub inkasované góly rozhodně nepadají. Pardubický brankář LUDĚK FRYDRYCH se při derby mohl přetrhnout, dokonce chytil jednu penaltu, ale dvěma gólům zabránit nešlo.

Z další penalty už inkasoval a nekoncentrovaní spoluhráči na něho po pár vteřinách pustili osamoceného Krajáka. Po remíze 2:2 měl rozporuplné pocity: „Před zápasem bychom to asi brali. Jenže hráli jsme proti deseti. Šlo ten zápas zvládnout lépe," trochu se kabonil jeden z hlavních hrdinů derby.

Hlavně ve druhé půlce jste dlouho nemohli chytit tempo. Docházely ve vedru síly?
Druhý poločas jsme trochu prospali. Hradec hrál v deseti a je potřeba před ním smeknout, po přestávce si vedl výborně. Přežili jsme první penaltu, pak se nám podařilo dát na 1:0, ale stejně jsme se z toho trochu podělali.

Přitom všechno vám hrálo do karet. Chytil jste penaltu, Hundák dal gól a na lopatkách měl být spíš Hradec, ne?

Měl, taky jsem v tu chvíli věřil. Teď mi přijde, že nás to spíš trochu ukolébalo. Ve druhé půlce byl Hradec jasně lepší.

Chycenou penaltou jste se pasoval mezi největší hrdiny derby. Nepřekvapilo vás, že na ni šel zrovna stoper Radek Hochmeister?

Musím říct, že jo. Čekal jsem spíš Šislera, který šel pak až na tu druhou.

Počítal jste s tím, že Hochmeister nebude vymýšlet žádnou kulišárnu?
Ani nevím. Prostě jsem šel doprava a on to kopnul úplně špatně.

Zato když jste se dočkal při druhé penaltě Šislera, tak ten ji zahrál o dost lépe. Souhlasíte?
To bych zrovna netvrdil. Spíš to byla moje chyba, neudržel jsem nervy a cuknul  doleva. Kdybych ještě chvilku počkal, možná se s tím něco ještě dělat dalo. Ale byla to rána po zemi a já šel prostě na druhou stranu.

Pár vteřin po Šislerovi se trefil ještě Kraják a Hradec v deseti otočil na 2:1. Musel jste spoluhráčům hodně vyčinit, aby se koukali probrat?

Už po té první penaltě jsem říkal, že ještě v žádném případě není konec a musíme se zvednout. V tu dobu to byla z naší strany velká bída. Byli jsme úplně ukolébaní. Hradec hrál v deseti  a tlačil nás. My najednou nevěděli, kde jsme. Malinský hodně rozhýbal hradeckou levou stranu a dokonce uvařil i Příbu (Davida Přibyla), což jsem ještě nezažil.

Čemu přičítáte dva slepené góly? Ztráta koncentrace?
Dostali jsme gól, měli rozehrávku uprostřed hřiště, jenže přišla ztráta. Následovala rychlá přihrávka za obranu. Překvapilo nás to, asi jsme byli v tu chvíli trochu otřesení.

Druhá penalta Hradce, kdy Šejvl dětinsky fauloval Kuliče, byla hodně zbytečná. Promítly se zkušenosti hradeckého útočníka?

Byly znát. Ale taky si myslím, že jakmile hráč Hradce vběhl do vápna  a spadl, rozhodčí pískal a moc citu neprokázal. Minimálně jeden penaltový zákrok pískat nemusel, podle mě to nebylo něco zase tak závažného.

Nebál jste se, že v 78. minutě je pozdě a Hradec si výhru už utéct nenechá?

Ne, byl čas, věřil jsem, že to zvedneme. A taky ano. Na hřišti se objevil Kaky (Tomáš Kakrda), Honza Jeřábek mu poslal geniální přihrávku a on po pěti minutách srovnal. Posledních deset minut jsme pak měli dobrých, podařilo se nám zvednout hlavu. Před zápasem bychom 2:2 asi brali, ale když si vezmu, že byl Rolko po patnácti minutách venku… Mohli jsme ten zápas zvládnout lépe.