Kam se hrabe Premier League a její anglické týdny. Třeba kolem vánočních svátků se na Ostrovech hrají dvě kola. V krajských podmínkách fotbalového světa šli ještě dál na krev. Hráči teď musejí do práce dvakrát za tři dny. I když fotbal jajo povolání je spíše pro profesionály ve zmíněné Anglii…

Sobota 14.30: TJ Jiskra Litomyšl (13., 12 b., 14:24) – SK Holice (1., 23 b., 24:7).
Úterý 14.30: FK Agria Choceň (8., 17 b., 11:14) – SK Holice.
Václav Velinský, trenér Holic: „Během pár dní nás čekají dvě těžká kola a navíc obě na hřištích soupeřů. Postavení v tabulce nás zavazuje a předurčuje k bodovému zisku. Ale tak jednoduché to nebude. I když Litomyšl se prezentuje nevyrovnanými výkony, pořád má kvalitu. Navíc na velkém hřišti, se vždy jedná o fyzicky náročný zápas. A my ho rozhodně nechceme prohrát…"
Tip Deníku: 0
„V Chocni, to je už tradičně zápas, který bude vyhecovaný. Dá se očekávat velké nasazení domácích, které ještě vyburcují domácí příznivci. S tím vším se budeme muset vypořádat a navíc se do utkání promítne fyzická připravenost. Vzhledem k rychlým sledům utkání. Jen doufejme že nás dnes nepotká nějaké zranění, protože už takhle je nás akorát."
Tip Deníku: 2

Sobota 14.30:
1. FC Žamberk (3., 20 b., 15:10) – AFK Horní Jelení (16., 4 b., 7:35).
Úterý 14.30: TJ Sokol Dolní Újezd – AFK Horní Jelení.
Roman Hendrych, hrající trenér Horního Jelení: „Zajíždíme k velmi kvalitnímu soupeři, který je v tabulce třetí. My ale nesmíme koukat na to jak na tom soupeři jsou, ale musíme myslet jenom na sebe. Teď už budeme potřebovat každý bodík. Když předvedeme stejný výkon jako ve druhém poločase v Moravské Třebové,tak bychom si mohli nějaký bodík odvézt. Musíme se však vyvarovat takových fatálních chyb jako v první půli zmíněného duelu. Zkrátka nesmíme postavit Žamberk na nohy chybami a měli bychom poctivě bránit. Jen tak tam lze uspět."
Tip Deníku: 1
„Rovněž utkání v Dolním Újezdu nebude pro nás vůbec jednoduché. Odtamtud se totiž moc výhry nevozí… Domácí hrají vždy před vlastním publikem bojovný a dost důrazný fotbal. Sám jsme zvědavý, jak se s tím vyrovnáme. Musíme být ale trpěliví a čekat na jejich chybu. A tu potom hlavně využít!"
Tip Deníku: 1

Neděle 14.30: TJ Sokol Moravany (2., 20 b., 25:11) – TJ Lanškroun (4., 19 b., 22:18).
Úterý 14.30: Sokol Moravany – FC Hlinsko (11., 14 b., 12:8).
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Máme co napravovat z minulého utkání. Hosté se prezentují důrazným fotbalem s individualitami v týmu. U nás po třemošnickém fiasku zřejmě nastane menší změna v sestavě"
Tip Deníku: 1
„Nemůžeme hledět na umístění Hlinska v tabulce. Tým má dobře poskládaný okolo tvůrce hry Kaufmana. Uvidíme jak vstřebáme zápas z neděle…" 
Tip Deníku: 1

Neděle 14.30: TJ Sokol Dolní Újezd (9., 15 b., 21:25) – SK Pardubičky (15., 8 b, 9:23).
Úterý 14.30: ŽSK Třemošnice (10., 15 b., 11:15) – SK Pardubičky.
Tomáš Mrázek, sekretář Pardubiček: „V současné době je těžké něco psát. V takovýchto situacích se říká, že na týmu leží deka. Jenže my se nacházíme nejspíše pod pěkně velkou lavinou. Nepřeje nám ani štěstí, ani zdravotní stav hráčů. Prostě se k nám vše točí zády. Rozhodně ale nechceme nic vzdávat. Musíme jít zápas od zápasu a snažit se sbírat bod za bodem. A to hned v Újezdu."
Tip Deníku: 1 a 1