Ústí nad Labem si v minulé sezoně vybojovalo postup do první ligy, jenže kvůli nevyhovujícímu zázemí slyšelo drsné „nikam".

Znovu se musí bít ve druhé nejvyšší soutěži. Vstup do sezony měl loňský šampion katastrofální – čtyři kola a žádný bod. Ale pozor, začíná chytat formu! Venku bral výhru dvakrát po sobě.

Sobota, 10.15: FK Pardubice (5. místo, 10 bodů) –  FK Ústí nad Labem (12. místo, 7 bodů). Loňský suverén druhé ligy se nastartoval po odchodu trenéra Svatopluka Habance do Slovácka. Pod novým koučem Přemyslem Bičovským prohrál ze čtyř pokusů jenom jednou. „Nemyslím si, že by to bylo ale tím. Pan Bičovský navázal na Sváťovu práci. Ústecké kouzlo spíš spočívá v tom, že se vrátil Richard Veverka (na snímku) z Teplic, pro Ústí je to stěžejní hráč," myslí si pardubický trenér Martin Svědík.

Pětadvacetiletý útočník Veverka zkusil svoje štěstí už poněkolikáté na Stínadlech a znovu se vrátil s nepořízenou. „Teplice jsou pro mě už uzavřenou kapitolou," prohlásil.

S ním v sestavě Ústí nebodovalo jenom jednou a ze čtyř kol posbíralo sedm bodů. Veverka vstřelil dvě branky.
„Ústí je nepříjemné a gólové mužstvo. Veverka se Zdeňkem Volkem jsou hráči, co dovedou rozhodnout zápas. Ústí není ale jenom o nich, celý tým má kvalitní přechodovou fázi i slušné zakončení. Druhou ligu nevyhrál tenhle tým náhodou," zvedá varovně prst pardubický Svědík.

Konečně by ale chtěl na svém hřišti uspět. „Po remíze s Varnsdorfem a prohře s Viktorkou bychom chtěli taky vyhrát i doma. To je náš cíl," vyhlašuje.

K dispozici bude mít kompletní kádr, i když drobné zdravotní problémy měl v týdnu obránce David Přibyl. „Ale podle mě by se měl dát dohromady. V týmu máme i nějaké nemoci,  ovšem to by snad taky neměl být problém," doufá Martin Svědík.