PAVEL RYŠAVÝ

Resuscitace talentovaného útočníka se daří. JAN HODAS (21) absolvoval letní přípravu v Hradci Králové, ale tam si ani nekopl a forma šla dolů. V Pardubicích znovu ožívá. „Byl bych rád, kdybych tady mohl ještě zůstat," přeje si, aby se fotbalové kluby dohodly na prodloužení hostování, které vyprší na konci prosince.

Poznamenalo vás letní období bez zápasového vytížení?
Myslím, že to je jedna z příčin, proč jsem nepodával takové výkony, jaké se ode mě čekaly. Z Hradce jsem se vrátil do Pardubic a pauza, než jsem tady zase začal  nastupovat, byla velká.

V Pardubicích jste prožil skvělé jaro, jenže v Hradci vám nedali lidově řečeno ani „čichnout". Zamrzelo, že šance nepřišla?

Mrzelo mě to. Pardubice stály o to, abych u nich zůstal, jenže Hradec si mě stáhl zpátky. Proto jsem čekal, že dostanu nějakou příležitost. Bohužel jsem se na týden zranil a pak žádná velká šance nepřišla.

Cítíte, že teď je jarní forma zpátky?

Myslím, že úplně ono to ještě není. Doufám, že teď na Žižkově to bude lepší.

Dostáváte se do pohody, jenže do konce podzimu zbývají už jenom tři zápasy. Není to k vzteku?

Trochu jo, nebylo by špatné, kdyby se hrálo ještě dál.

V zimě se budete stěhovat zpátky do Hradce?

Zatím to vypadá tak, že mám v Pardubicích hostování do konce prosince. Uvidíme, co bude dál. Pokud bude zájem, abych zůstal, rád tady budu i na jaře. Jestli ne, tak se holt vrátím do Hradce.

Moc velkou radost byste ale z návratu neměl. Nebo se pletu?

Myslím, že pro mě by bylo lepší, kdybych tady ještě chvilku zůstal. Byl bych rád, kdybych mohl hrát za Pardubice.

Do týmu Jiřího Krejčího jste dorazil v polovině srpna, když byl už pryč váš loňský parťák David Petrus. Je to bez něj  vepředu jiné?

Abych řekl pravdu, tak docela dost. S Davidem jsme si dokázali vyhovět, on byl přeci jen zkušenější a já vedle něho mohl růst. Teď spíš hledáme optimální dvojici.

A nového střelce místo Petruse…

To je fakt. Jsme na hrotu samí mladí kluci, jde o to, kdo to převezme za něj. Docela by bylo fajn, kdyby se někdo rozstřílel už v neděli na Žižkově (usměje se).

Čtyřikrát z posledních pěti kol vyhrála. Nejde z ní strach?

Měla špatný start, ale zvedla se. Nemyslím si, že to bude něco lehkého, ale doufám, že nějaké body urveme.