Lyžaři v Hlinsku si v úterý užívají v pořadí 89. den končící bílé sezony. Vleky chtějí v Hlinsku naposledy spustit ještě zítra, čímž by tu počet provozních dnů zaokrouhlili na devadesát.

„Délka aktuální sezony představuje velmi solidní standard nebo mírný nadprůměr, neboť ve dvacetiletém průměru se u nás lyžuje přibližně 84 dnů," uvedl jednatel Ski klubu Hlinsko Robert Vokáč.

Na návštěvnost sjezdovky si v Hlinsku rovněž nestěžují. „Byla na takové úrovni, že se nám podařilo stabilizovat ekonomiku provozu. Naším hlavním cílem je řádné splácení bankovního úvěru, který jsme před sezonou využili k modernizaci a doplnění zasněžovacího systému," pokračuje Robert Vokáč.

PŮJČOVNĚ SE DAŘILO

V hlineckém Ski klubu už teď plánují vylepšení služeb pro příští sezonu. „Chceme se soustředit na rozšíření a modernizaci půjčovny lyží a ski servisu, neboť zájem o tyto služby roste. Modernizace bude spočívat v rozšíření prostor a vytvoření důstojnějšího prostředí pro zákazníky. Zároveň chceme zvýšit počet nabízených lyží a snowboardů. Dojde k zásadní obměně více než poloviny nabízeného materiálu," doplnil jednatel Ski klubu Hlinsko.

Možnosti celosezonního zapůjčení kompletů lyžařského vybavení letos v Hlinsku využilo téměř 200 zákazníků. Dalších více než 300 kompletů na sjezdovce nabízeli v rámci denních výpůjček. „Toto množství se ale hlavně o víkendech projevilo jako nedostatečné," uzavřel Robert Vokáč.