Kometa druhé nejvyšší fotbalové soutěže přestala zářit. Ale nezhasla. Stále bliká.
Frýdek-Místek coby nováček vtrhl do soutěže jako uragán. V úvodu sezony se uhnízdil na prvním místě, ale pak jako by mu scházela šťáva. Teď je jedenáctý, jeden bod za Pardubicemi.
„Může vypadat, že soupeři trochu dochází dech. Jenže naposledy uhrál bod ve Vlašimi  a předtím doma porazil Vltavín. Chce závěr sezony ubojovat," míní trenér Pardubic Jiří Krejčí.
Navíc je podle něj jasné, že před velkou návštěvou nechá Frýdek-Místek na hřišti duši. Domácí kouč Milan Duhan se nechal slyšet, že by si na tribunách přál čtyřtisícový dav.
„Je jasné, že soupeř bude mít vůli se před takovou návštěvou rozloučit s fanoušky velkým výkonem. Frýdek požene dopředu euforie z hlediště, pro oba týmy ale bude skvělé hrát před takovou kulisou," dodal pardubický kouč.
V minulém kole zkusil experiment s pěti záložníky. V posledním utkání podzimu se ale vrátí ke hře na čtyři středové hráče. Frýdek sice v posledních dvou duelech nastoupil atypicky s pěti beky, jenže kvůli v minulém kole vyloučenému kapitánu Literákovi tenhle plán nejspíš padá.

„Předpokládáme, že domácí nastoupí se čtyřmi hráči uprostřed, proto i my se vrátíme k tradičnímu rozestavení," prozradil Krejčí.
Do složení základní jedenáctky ale sáhne. „Od první minuty půjdou na hřiště Dominik  Fusek s Tomášem Dostálkem," prozradil Deníku.
Oba naskočili v posledních dvou kolech do zápasu z lavičky a jeden jak druhý dokázali hru pořádně oživit.
Záložník Dostálek zazářil hlavně na Žižkově, útočník Fusek zase rozhýbal pardubickou hru minulý víkend proti Ústí nad Labem.
Tihle dva rychlíci proti urostlým chasníkům? To by mohlo fungovat!

Stále totiž platí, že největší zbraní Frýdku Místku je čahoun Hynek Prokeš. „Viděl jsem ho v akci proti Ústí nad Labem, kterému dal gól a je opravdu hodně nebezpečný," upozorňuje Krejčí na se sedmi brankami druhého nejlepšího střelce soutěže.
Poslední podzimní vystoupení je pro Pardubice stěžejní ze dvou důvodů.

Samozřejmě, bylo by fajn soupeře odstřihnout a přes zimu se na něj dívat z pohodlného čtyřbodového odstupu.
Navíc ale také jde o lídra Jana Jeřábka. Ten posbíral už sedm žlutých karet. Pokud přidá další, dvakrát si nezahraje. A v tom Krejčí vidí velké nebezpečí: „Hned v prvním jarním kole nás čeká Vlašim a pak Bohemians. Byl bych rád, kdyby to ustál bez osmé žluté co nejdéle." Ovšem při Jeřábkově stylu hry? Riziko je značné.