Vysoké Mýto porazilo v kvalitním a divácky zajímavém okresním derby Českou Třebovou 2:1 a obsadilo špici.
Všechny góly padly ve druhém poločase a na ty vstřelené domácím útočným „S" duem Sklenář – Sedlák dokázal za soupeře odpovědět jen Grepl krátce před koncem, a to bylo pro hosty na body málo.

Na druhé místo se posunulo chrudimské béčko a potvrdilo svoje vysoké ambice. O vítězství v Pardubicích rozhodlo parádním nástupem do druhého poločasu a dvěma zásahy v rychlém sledu. Protivník pouze korigoval, když už předtím chytil hostující brankář Liebelt Vanžurovi penaltu.

Hráči Živanic udrželi neporazitelnost i proti Hlinsku a po vítězství 2:0 jsou nyní třetí. Neměli to snadné, hosté se prezentovali v dobrém světle, ale bez gólů se uspět nedá.

O tom by mohli vyprávět v Poličce, protože tento tým jako jediný v soutěži dosud neskóroval a není tedy divu, že se krčí na dně tabulky. Také v Přelouči si vypracoval dostatek příležitostí k tomu, aby svoji černou sérii prolomil, ale nic více než bezgólovou remízu ze zápasu zase nevytěžil.

Menší překvapení se zrodilo v Lanškrouně, když na gól domácího Popeláře z 5. minuty nedokázali hosté z Cerekvice nad Loučnou reagovat  a odešli z trávníku poraženi. I tady žehrali na špatnou koncovku. „Chyba byla hlavně v nás, protože takové možnosti zkrátka musíme proměňovat," komentoval výsledek cerekvický trenér Evžen Kopecký.

V poslední době je tradicí, že pokud proti sobě nastoupí Litomyšl a Moravská Třebová, tak zásadně padá gól v první minutě. Ani sobotní derby nebylo v tomto směru výjimkou, když se ihned po rozehrání trefil hostující Konečný. Navíc Slovan skóroval i velmi brzy po zahájení druhé půle. Domácí ovšem pokaždé stačili skóre vyrovnat, a tak se body asi po zásluze dělily.

Diváci, kteří v neděli zavítali do Moravan na střetnutí tamního nováčka proti Žamberku, si zřejmě po závěrečném hvizdu museli dát něco ostřejšího, a to bez ohledu na to, z jakého byli tábora. Závěr utkání totiž pro slabé povahy věru nebyl. V 82. minutě vyrovnal domácí Zahrádka na 1:1, vzápětí proměnil žamberský Breda penaltu, ale ve třetí minutě nastavení zachránil Moravanům Imramovský bod. Domácí novic soutěže znovu potvrdil, že je a bude pro „starousedlíky" těžkým rivalem.

I když byla většina zápasů v tomto kole napínavá a hrálo se s velkým nasazením, tak rozhodčí nemuseli ani v jednom případě sahat pro červenou kartu. A ani žlutých napomínání nebylo zase tolik, třeba právě v Moravanech, kde se bojovalo do poslední sekundy hry, padly jenom dvě.