Zhruba 80 minut jste mohli pobývat u stánku ve frontě na pivo a klobásu.

Na velké taktické bitvě toho moc k vidění nebylo. První přikázání? Hlavně nechybovat. Na počítání vyložených šancí byste do té doby nepotřebovali jediný prst. „Překvapilo mě, že nás Pardubice nechaly v prvním poločase hrát. Do toho jejich zhuštěného bloku se nám těžko dostávalo," poznamenal opavský kouč Jan Baránek.

Poslední desetiminutovka ale stála za to. „Vyšla nám střídání. Potřebovali jsme víc pohybu, po přestávce se přesunul do útoku Fusek a na konci šel na hřiště Klátil, který měl jednu velkou šanci," komentoval duel domácí kouč Jiří Krejčí. Martin Klátil se v zimě zranil a tohle byl jeho první zápas. Začal nešikovně, při zpracování mu odskočil míč, sejmul obránce a dostal žlutou kartu.

Pak ze sebe ale nervozitu setřásl, dobře rozdával na hrotu míče a prokousal se do největší šance zápasu. V 79. minutě se vyšrouboval nejvýš a hlavou parádně trefil Fuskův centr. Brankář Květoň, který vystřídal zraněného Vaška, jistý gól vytáhl. Pardubice pak měly v nastavení ještě dvě tutovky, ale žádnou neproměnily. „Není náhoda, že Opava neprohrála už pošesté v řadě. Bod bereme," dodal pardubický Jiří Krejčí.

Pardubice – Opava 0:0
Fakta – rozhodčí: Adámková – Antoníček, Pochylý.
Žluté karty: Fikejz, Pospíšil, Klátil – Metelka.
Diváci: 839.
Poločas: 0:0.
FK Pardubice: Frydrych – Pospíšil, Bederka, Kopřiva, V. Kakrda – Kim, Kudrna, Jeřábek, Fusek – Petráň (76. Klátil), Fikejz (46. Fousek).
SFC Opava: Vašek (57. Květon) – Pospěch, Dvorník, Mikula, Hrabina – Jurečka (70. Grussmann), Horka, Metelka, Schaffartzik – Mrázek, Kuzmanovič (84. Machálek).

„Dostal kolenem někam pod kyčel. Docela to odnesl"

Robocop Michal Petráň trefoval soupeře jako kuželky. Skládal jednoho po druhém a po nešťastném středu vyřadil i brankáře Vaška.

Rozhovor s Michalem Petráněm a hodnocení výkonu jednotlivých hráčů najdete v pondělním vydání Pardubického deníku na straně 18 nebo také v elektronické verzi vydání Deníků.