Východočeši budou navazovat na sedmé místo z předchozího ročníku. „Začátek loňské sezony a celý podzim nebyl podle našich přestav. Naopak jaro bylo velmi uspokojivé. S konečným umístěním jsme byli spokojeni. To je i náš předpoklad, se kterým bychom chtěli jít do nadcházející sezony,“ uvedl předseda představenstva Vladimír Pitter. „Jen bych to chtěl mít rozložené, abychom zase po podzimu nebyli dole,“ dodal vzápětí. 

Vedení klubu muselo řešit po minulé sezoně řadu odchodů. I proto o nových fotbalistech stále jedná. Včera již s týmem trénoval krajní obránce Michal Surzyn, jenž přišel z Olomouce. „Ještě řešíme další variantu, možná přijde hráč do obrany. Chybí nám urostlý a soubojový hráč jako byl na jaře Tonda Křapka, kterého můžete použít ve středu obrany či na krajích,“ řekl Vít Zavřel, sportovní ředitel Pardubic. 

Dávat prostor odchovancům a mladým hráčům. Na tom se nic nemění. „Chceme pokračovat ve stejné rovině. Je důležité, abychom doma předváděli líbivý fotbal a dávali góly. Zkrátka, aby se fanouškům i nám všem fotbal líbil,“ doplnil Pitter. 

OČEKÁVANÝ STADION
Fotbalový klub sleduje i přípravy rekonstrukce Letního stadionu. „Nyní už jsme tradičním účastníkem FNL a jako klub jsme připraveni se dále posunout. K tomu další krok, jako je nový stadion, potřebujeme,“ naznačil Pitter s tím, že v současné době probíhá finalizace projektové dokumentace. 

„Původní maketa se už výrazně liší od finálního projektu, za což jsme rádi. My jako klub jsme se aktivně účastnili workshopů a sbírání požadavků za spoluúčasti FAČRu, aby stadion byl vyhovující pro nejvyšší soutěž. Práce pokračují, z našeho pohledu jde vše směrem dopředu. Bohužel čas člověk nezastaví, určité procesy jsou nezbytné,“ prohlásil. 

ŠÉFTRENÉR MLÁDEŽE
Klub v létě posiloval nejen u týmu dospělých. Do Pardubic zamířil zkušený trenér Luděk Zajíc. „Je šéftrenérem mládeže, zároveň působí jako hlavní trenér v kategorii U17. Kontroluje tréninkový proces od přípravek přes žáky až po dorostence,“ prozradil Vít Zavřel. Posledních pět let měl Zajíc na starost mládež ve Zbrojovce Brno.