Vypráskat Opavu i s bývalým reprezentantem Zdeňkem Pospěchem? To Pardubice před dvěma týdny zvládly. V sobotu je čeká ještě vyšší level. Karviná nedostává góly, druhou ligou se valí jako lavina. Když jí nedávno zatrhli tipec olomoucké béčko a Hradec, zdálo se, že mašina je mimo koleje. Omyl. Už je zase na té správné cestě a snaží se frčet směr první liga.

„Karviná má jedno z nejkvalitnějších mužstev v soutěží a je to tým s tím nejvyšším cílem. Vedle kádru mají i špičkové zázemí, patří k tomu nejlepšímu, co druhá liga může po všech směrech nabídnout," uvědomuje si sílu druhého celku FNL pardubický trenér Jiří Krejčí.

Karvinou zdobí suverénně nejlepší obrana v soutěži. Během 13 odehraných zápasů inkasovala pouze 5 branek, Pardubice zhruba třikrát tolik.

„Jsou schopni si vybrat kvalitní hráče, trenér Josef Weber s nimi dobře pracuje a proti jejich kvalitní hře si soupeř vypracuje jenom minimum brankových příležitostí," bude Krejčí klást svým hráčům na srdce, že v koncovce tentokrát nesmí být omylní. Šancí druholigový obr svým soupeřům moc nenabízí.

Navíc když už něco projde, většinou skvěle zasáhne brankář Branislav Pindroch, majitel devíti čistých kont.

„V žádném případě ale nejde v jejich podání o nějakého zanďoura. Josef Weber se snaží hrát podle mě spíš útočně, tohle platilo, i když trénoval Bohemku," vyzdvihuje ofenzivní myšlení svého kolegy pardubický kouč.

Není to ale tak dlouho, co ho dokázal převést. V březnu Východočeši nadupanou Karvinou doma porazili 2:1. Od té doby posílila, zmizel třeba Jan Trousil, obraně místo něj šéfuje Pavel Dreksa, hodně gólů střílí Matej Sivrič. Ale z posledního vzájemného měření sil chtějí Pardubice vycházet.

„Každý se dá porazit, i Karviná. Jsme doma, věříme, že pomohou naši diváci. Soupeře respektujeme, má velkou sílu, ale rozhodně si nemyslíme, že by mělo být nějak nemožné proti němu uspět," chce Jiří Krejčí sejmout Karvinou znovu.
V sobotu bude už moc nasadit kapitána Jana Jeřábka, který si minulý týden odpykal karetní trest.