Že obcí prochází stejně jako Prahou 50. rovnoběžka, jedná se o železniční křižovatku a mají tam významnou památku v podobě kostelu svatých Petra a Pavla? To teď žádného fotbalového fandu v Moravanech nezajímá. Topí se v euforii, neboť Sokol vládne krajskému přeboru! Beze ztráty bodu…

Sobota 17.00: TJ Jiskra Litomyšl (11., 6 b., 8:15) – TJ Sokol Moravany (1., 12 b., 10:1).
Miroslav Kaluža, trenér Moravan: „Do Smetanova města odjíždíme jako lídr a rádi bychom na vedoucím postu zůstali i po tomto víkendu. Vím, jak proti zlepšující se Litomyšli uspět, ale opět to bude na realizaci hráčů. Z různých důvodů nastanou změny v sestavě."
Tip Deníku: 2

Sobota 17.00: FC Žamberk (7., 7 b., 5:5) – SK Holice (8., 6 b., 8:5).
Václav Velinský, trenér Holic: „Po nevydařeném minulém utkání se budeme snažit ukořistit nějaký ten bodík. Víme, že nás čeká silný soupeř, navíc v domácím prostředí nepříjemný svou nátlakovou hrou. My se budeme snažit konečně venku vstřelit branku. Nejlepší by bylo, aby se stala vítěznou. Měli bychom být kompletní. Zranění a vykartovaní hráči hlásí návrat…"
Tip Deníku: 0

Neděle 17.00: AFK Horní Jelení (15.,2 b., 0:10) – TJ Lanškroun (10., 6 b., 6:7).
Roman Hendrych, hrající trenér Horního Jelení: „Čeká nás soupeř, který vyhrál v Hlinsku. O jeho vysoké kvalitě tedy nemá cenu polemizovat. My se ale musíme zaměřit na sebe a soustředit se jen na náš výkon. Doufám, že už konečně vstřelíme první gól v krajském přeboru, který nám pomůže k vítězství. Tři body už potřebujeme jako sůl. Hlavně si chceme napravit reputaci po našem zápase v Třemošnici. Přestože jsme v něm získali dva body, byl z naší strany hrozný. Našemu týmu budou chybět zranění Jozl a Rejnuš."
Tip Deníku: 0

Neděle 17.00: Hlinsko (4., 7 b., 6:2) – SK Pardubičky (6., 7 b, 5:4).
Tomáš Mrázek, sekretář Pardubiček: „Máme před sebou opravdu super těžké utkání. Hlinsko je určitě jedním z favoritů celé soutěže a to i z důvodu, že se jedná o farmu divizních Živanic. My ale rozhodně nejedeme na trávník soupeře s poraženeckou náladou. Naopak vítězství v derby s Holicemi nás nabudilo a proto bychom se chtěli vracet domů minimálně s bodem. Kádr by měl být až na drobné výjimky zcela kompletní a v plné síle."
Tip Deníku: 1