Sadem ano, ovšem plným exligových borců. A ti rozhodně nebudou na hřišti stát jako dřeva. Dobrovice je největším postupovým adeptem z divizní skupiny C. Pardubické béčko rovněž zahájí svou pouť venku, nicméně na hřišti Ústí nad Orlicí, které při vší úctě nebude tolik kopat jako soupeř okresního rivala.

Sobota 17.00: FK Dobrovice – TJ Sokol Živanice

Josef Košátko, trenér Živanic: „Na úvod nás čeká patrně nejsilnější celek soutěže. Už v loňské sezoně Dobrovice sahala po postupu a letos je ještě silnější. Stačí se podívat třeba na její výsledek v Českém poháru, kdy celkem suverénně vyřadila Králův Dvůr, čtvrtý tým ČFL. Los je ale los a soupeře si nevyberete. Na druhou stranu, alespoň se okamžitě zahřejeme (úsměv). Doufám, že motivace našich hráčů je vyšroubována na maximum. Vždyť Dobrovice byla jediným týmem, který nás v jarní části loňské sezony porazil. Navíc vysoko, takže máme co napravovat. Nepatřím k trenérům. kteří dopředu hlásají, že tam budeme hrát na remízu. Nicméně pokud by se nám podařilo uzmout byť jen jediný bod, budu spokojen.

„Trochu mě ale děsí představa, že jsme v přípravě vyhráli všechny zápasy. To nikdy není dobré a myšlení hráčů tím může být ovlivněno. Do hlav se vkrádá pocit, že se nemůže nic stát. Na druhou stranu jsem spokojen s tím, že jsme v těchto vítězných zápasech nebrali ohledy na nějaké fyzické zatížení." Tip Deníku: 1

Sobota 17.00: TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – FK Pardubice B

Kamil Řezníček, trenér Pardubic B: „Rozlosování nemáme vůbec jednoduché, protože hrajeme dvakrát venku. Z ústeckého trávníku se body získávají velice těžko. Nicméně doufám, že nám pomůžou kluci z áčka a my se pokusíme v Ústí překvapit. Chceme napravit dojem z jara, kdy jsme tam propadli. Utkání se nám hrubě nepovedlo, neboť jsme se nedokázali přizpůsobit těžkému terénu. Musím ale podotknout, že tehdy nastoupila kompletní juniorka. Teď to bude jiné.

„Příprava byla specifická. Oproti minulému ročníku se náš kádr zúžil na dvanáct hráčů, tedy hratelné minimum. Tím byla trochu ovlivněna. Všichni hráči však makali na sto procent. Všechno, co jsme měli naplánované, jsme splnili. Až na závěr přípravného období, kdy jsme nezvládli generálku s Týništěm, to bylo herně celkem slušné. Kromě dvou zápasů jsme ostatní vyhráli. Kluci vedle toho zvládali i těžké tréninky. Samozřejmě to nechceme přeceňovat. Navíc sestava v mistrovských utkáních bude přeci jenom odlišná." Tip Deníku: 2