„V tomto týdnu jsme na důrazu v koncovce pracovali. Co se týká hry, chceme v kvalitních výkonech pokračovat, protože pozitivní je fakt, že si šance dokážeme vytvořit. V tom musíme pokračovat, ale zlepšit se musíme v kvalitě zakončení,“ říká trenér Jiří Krejčí.

Pardubičtí na neproměňování šancí doplatili i před týdnem, kdy podlehli Znojmu. Hned po týdnu hostí Žižkov. „Je dobře, že hrajeme znovu doma. Budeme to chtít odčinit,“ prohlásil záložník Jan Řezníček.

Od úspěšných výsledků se nemůže odrazit ani pražský tým, který rovněž dva poslední duely prohrál. Svěřenci Davida Vavrušky doma podlehli Sokolovu 1:2 a po stejném výsledku ve středu vypadli z MOL Cupu, když neudrželi poločasové vedení na stadionu prvoligového Jablonce.
„Přijede důrazný soupeř, který bude naší obranu ohrožovat pomocí vysokých míčů. Na zadní tyč si často zabíhá Hašek,“ zmiňuje pardubický kouč žižkovského hráče, který již v této sezoně třikrát skóroval.

Oba vzájemné duely Pardubic a Žižkova skončily v minulé sezoně vítězstvím domácího týmu 2:1. Sobotní utkání se hraje v rámci projektu Ligové fotbalové asociace s názvem Víkend otců. Připraveno je zlevněné rodinné vstupné i fotbalové aktivity pro nejmenší.