Kuřecí prso a medovo-citronová omáčka

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 menší kuřecí prsa
  • 200 ml vývaru
  • 1,5 lžíce medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 30 g másla
  • petrželka
  • drcené chilli (není povinné)
  • 400 g hranolek
  • rukola
  • olivový olej
  • sůl a pepř
Vojtěch Václavík provozuje několik úspěšných restaurací
Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu

Postup:
1. Nejprve si uděláme základ na omáčku. Do rendlíku dáme vývar a med a necháme svařit do zhoustnutí.

2. Omáčku nechte radši řidší, med při chladnutí bude tuhnout, tak ať omáčka není moc hustá. Nejlepší je vývar s medem svařit, nechat lehce vychladnout a případně naředit do požadované hustoty. Poté přidáme citronovou šťávu.

2. Kuřecí prsa rozřízneme podélně na půl.

3. Nasekáme petrželku na jemno.

4. Pánev s olivovým olejem rozpálíme a opečeme kuřecí prsa do zlatova z obou stran (prsa předem nesolíme, nepepříme).

5. Poté kuřecí prsa necháme dopéct 6 minut při 180 °C .

6. Mezitím si ohřejeme omáčku.

7. Plotnu pod omáčkou vypneme a vmícháme kostičky studeného másla.

Přirozeně změklé máslo má nejlepší konzistenci
Osm skvělých rad, jak nechat změknout máslo

8. Na závěr do omáčky vmícháme petrželku, kdo chce, tak i drcené chilli a lehce osolíme.

9. Kuřecí prsa vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout. Až nyní můžeme lehce osolit a opepřit.

10. Poté již servírujeme. Kuřecí prsa přelijeme omáčkou, přidáme hranolky a doplníme o rukolu, kterou smícháme s trochou olivového oleje.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.