Pizza nepizza 

Budeme potřebovat:

  • 700 g brambor
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce škvarků
  • na ozdobu cokoliv, hlavně sýr
  • sáček směsi koření Bramborák
Cuketová pizza
Cuketová pizza: Zdravější verze oblíbeného jídla, která nadchne svou chutí

Postup:

Brambory nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich vodu. Přidejte zbylé suroviny a umíchejte těsto.

Kulatý plech na pizzu vyložte pečícím papírem a vylijte na něj polovinu těsta. Ozdobte.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 až 20 minut. Až je první „pizza“ hotová, zopakujte to stejné s druhou polovinou těsta. Máte-li dva plechy a horkovzdušnou troubu, pečte zároveň obě pizzy.

Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.