Od letoška má jednotka i dětské družstvo, které se na svých prvních závodech v březnu umístilo na 15. místě mezi konkurencí 24 družstev. Opočínští hasiči letos obnovili také tradici hasičského plesu.

Dobrovolní hasiči z Opočínku existují od roku 1923. Mužské družstvo působí v dobrovolné i závodní požární činnosti, ženy se přidaly loni. Od letoška má jednotka i dětské družstvo.Zdroj: Archiv SDH Opočínek

Ženské družstvo založily tamní hasičky v roce 2018. Hned v květnu minulého roku se pustily do tréninků a o čtyři měsíce později se své dovednosti rozhodly porovnat s ostatními ženskými týmy na prvních závodech. Pro takovou příležitost si vybraly domovský Opočínek, kde se při závodu čerpá voda ze studny.

Ačkoliv se jednalo o jejich první zkušenost se soutěžním prostředím, umístil se ženský tým SDH Opočínek na 2. místě. Nedlouho poté se hasičky vydaly závodit do Ohrazenic. Tam se čerpá voda z kádě, což ještě nemělo opočínské družstvo natrénované, stejně se do soutěže pustilo. Nakonec skončily požárnice na místě pátém. Jednotka pořádá své závody – Opočínskou studnu, ty se budou konat 31. srpna.