Poslední tři roky v hokejové extralize platilo, že stačilo udělat 70 bodů a byli jste v suchu, předkolo play off vás neminulo.
Letos bude nejspíš potřeba lepší výkon. Poslední postupové místo drží České Budějovice, které mají 63 bodů, jedenácté Pardubice doteď nasbíraly o pět méně. Do konce základní části zbývá osm kol, to znamená, že ve hře je ještě 24 bodů.

Východočechům se po porážce ve Vítkovicích manévrovací prostor pořádně snižuje, nutně potřebují najet na vítěznou vlnu, jinak bude po naději na play off. „Musíme hrát dál, jde nám o každý bodík. Mužstvo našlo určitou tvář, jenom si kluci musí víc věřit," snaží se dívat dopředu manažer A týmu Miloš Říha.

Jeho tým ale nemá moc dobrý los. Doma se z nadcházejících osmi zápasů představí jen třikrát. V neděli bude hostit Karlovy Vary, který na svém stadionu neporazil od roku 2008, pak o první místo bojující Třinec a nakonec Spartu, jež má asi nejlepší formu v celé soutěži.

Ze všech uchazečů o desítku má nejhorší formu  Kometa. Šest porážek v řadě je děsivé číslo. Na Pardubice má ale šestibodový náskok a navíc pomalu nevytáhne paty z Brna. Pětkrát se představí doma, v 50. kole přivítá právě „pojišťováky." Rýsuje se rozhodující bitva?