Konečně zpět ve hře. Po téměř dvoutýdenní pauze se pardubičtí hokejisté vrací do boje o extraligové body. Tolik potřebné pro záchranu mezi elitou.

Ještě osm zápasů pro Pardubice. První překážka? Vítkovice, další mužstvo z poslední čtyřky. Tým z Ostravy si výrazně pomohl ve středu, když vyhrál na ledě brněnské Komety 5:2. Po výhře navíc poskočil na jedenácté místo před Kladno. Rytíři totiž nebodovali, předposlední Litvínov vybojoval bod v Liberci.

Pro Pardubice se ovšem nic nemění. „Na zaváhání soupeřů opravdu nemůžeme spoléhat. Musíme se dívat sami na sebe,“ prohlásil hlavní trenér Milan Razým.

Vzhledem k tomu, že zápas 45. kola má Litvínov předehraný, má dnes Dynamo možnost se v případě výhry posunout z poslední pozice. Jako už několikrát v tomto ročníku. Jenže dosud neúspěšně, i předchozí vzájemný duel s Vítkovicemi doma Pardubičtí prohráli 2:4. Dynamo mělo střeleckou převahu, ale brankář Miroslav Svoboda vytáhl padesát zákroků. „Dostali jsme tehdy lekci z produktivity,“ ví hlavní trenér.

ODJEZD O DEN DŘÍVE
Dnes je tu čtvrtý vzájemný souboj v sezoně. Pardubičtí hokejisté ještě včera dopoledne trénovali ve své aréně, potom vyrazili směr Ostrava. S dostatečným předstihem. „Hráči se v klidu vyspí a mají stejný režim dne, jako kdyby se hrálo doma. Zápasu přikládáme důležitost a snažíme se pro to dělat všechno,“ poznamenal Razým.

Trenéři Dynama mají k dispozici kompletní kádr, vzhledem k návratu Radoslava Tybora z marodky došlo k posunům i v prvních dvou útočných formacích.

„Čeká nás tým s velmi dobrým gólmanem a zataženou defenzívou, který čeká na svou šanci. Když podáme podobný výkon jako v Hradci, tak budeme mít šanci,“ řekl Razým před bitvou na vítkovickém ledě.

Zápas začíná dnes v 17.30 hodin. „Musíme hledat dorážky a být silní kolem brány,“ dodal útočník Matej Paulovič, jenž v minulém týdnu odehrál dva zápasy za slovenskou reprezentaci.