Po Tomáši Rolinkovi se v pardubické sestavě objevil další zkušený útočník. Den před zápasem na Spartě Dynamo přivedlo Michala Vondrku, jenž zamířil na východ Čech z Mladé Boleslavi.

Posila pro zbytek extraligového ročníku se uvedla vstřeleným gólem. Ve 25. minutě se po střele Svačiny dostal k dorážce a vstřelil první gól zápasu. Vondrka strávil na ledě celkem 23 minut a objevil se i v dalších šancích.

„Michal nastoupil a okamžitě se zapojil mezi lídry týmu. Bylo to znát na naší ofenzivní síle,“ uvedl pardubický trenér Milan Razým.

Jeho tým odehrál v libeňské hale dobrou partii, ale výsledkem je zisk jen jednoho bodu. Pardubičtí trefovali tyčky a střelecká aktivita byla větší na jejich straně (33:22 pro Dynamo).

Do pardubického hokejového týmu HC Dynamo Pardubice se vrátil Tomáš Rolínek.
Bylo to hodně emotivní, řekl Rolinek po návratu do Pardubic

Blízko ke gólu měli hosté již v úvodním dějství, kdy byli střelecky aktivnější. O to se postaral především Jan Zdráhal, jenž střílel v přesilovce a v závěru třetiny trefil tyčku. To samé se opakovalo i ve druhé třetině, kdy Machovskému znovu pomohla branková konstrukce.

Zvýšení vedení? Naopak. Sparta vyrovnala, když si ze strany najel před Kantora David Tomášek a vyrovnal. Pardubice zkusily trenérskou výzvu, ale podle rozhodčích Tomášek na brankovišti pravidla neporušil. Bylo vyrovnáno. Hosté se pak navíc museli dvakrát bránit v oslabení.

Pardubičtí byli aktivnější i ve třetí třetině. Machovského málem překonali v přesilovce, ale nepovedlo se to ani potom při dorážce Svačiny.

Prodloužení? V situaci dva na jednoho hledal Vondrka spoluhráče, ale Tomášek puk vypíchl. Vzápětí pak najel před Kantora Lukáš Pech a přesnou trefou rozhodl.

„Chci pochválit tým za předvedený výkon. Bylo tam nasazení i bojovnost. Spartu jsme v první i ve třetí třetině přestříleli a vytvořili si více jasných gólových příležitostí. Bohužel jsme je neproměnili. Bod ze Sparty ale samozřejmě bereme, protože má kvalitní mužstvo,“ dodal trenér Razým. Dynamo se alespoň bodově dotáhlo na Litvínov.

Hokejová extraliga - 37. kolo: Pardubice - Třinec
Wolski srazil i Dynamo. Pardubice podlehly Ocelářům

Sparta Praha - Pardubice 2:1 po prodl.

Fakta - branky a nahrávky: 33. Tomášek (Rousek), 62. Pech (Koistinen, Machovský) – 25. Vondrka (Svačina). Rozhodčí: Svoboda, Heikinnen – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 4:3, navíc Kousal 10 minut. Bez využití. Diváci: 9763. Třetiny: 0:0, 1:1, 0:0 – 1:0.
HC Sparta Praha: Machovský – Dvořák, Košťálek, Koistinen, Blain, Jeřábek, J. Pohl, Poizl – Rousek, Tomášek, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech, Smejkal – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček.
HC Dynamo Pardubice: Kantor – Zdráhal, Mikuš, Voráček, Kolář, Holland, Ivan, Blažej – Tybor, Kousal, Mandát – Vondrka, Harju, Svačina – Látal, Poulíček, Kusý – Paulovič, Rolinek, Machala.