V týmu Traktoru Čeljabinsk působí už čtvrtým rokem a letos v dubnu mu vyprší smlouva. Jak se bude kariéra bronzového medailisty z olympijských her v Turíně JANA BULISE dále vyvíjet? „Duben, květen, červen, to budou měsíce, kdy se rozhodne. Vše se bude odvíjet od mého zdraví," prozradil Deníku pardubický odchovanec.

Jak to, že jste se v rozehrané sezoně ocitnul v Pardubicích?
Měl jsem utržené vazy v koleni a poslední dva měsíce jsem s tím hrál. Postupem času už to ale dál nešlo. Ortézu jsem nemohl mít, protože by mi na vazy tlačila, takže mi to pořád motali. Nakonec mi vedení týmu dohodlo specialistu v Německu, který by se mi na nohu podíval a udělal mi speciální ortézu, která by mému kolenu nevadila. Když mě ale doktor prohlížel, rozhodl, že budu potřebovat operaci. Zrovna měl na mě volno, protože nějaká ruská judistka nedostala vízum do Evropy. Na sál jsem šel hned druhý den ráno. Takže teď s tou nohou laboruju a v neděli se vracím zpět do Ruska (rozhovor vznikal 27.1. pozn. red.).

Jak se připravujete na návrat, chodíte už na led? Fanoušci vás občas potkávali v aréně…
Ne, to jsem se byl podívat na syna, jak hraje. Připravuji se sám, chodím do posilovny, pomalu na kole rozhýbávám koleno. Ale na pardubický zimák chodím jen za synem. Na led ještě nechodím.

Lukáš Zitka

Celý rozhovor s Janem Bulisem najdete na straně 18 ve východočeských Denících nebo také v elektronické verzi vydání Deníků.