Když zastupitelstvo města v minulém týdnu schválilo nákup akcí pardubického hokejového klubu, jednalo se o důležitý, ale pouze jeden z prvních kroků. Další má následovat v pondělí 16. ledna, kdy se uskuteční první valná hromada po změnách ve vlastnické struktuře.

Město Pardubice se rozhodlo koupit majoritní podíl od Romana Šmidberského, který vlastnil 51,8 % akcií. Podíl města tak nyní bude v hodnotě 73,6 %. Jako s dalšími akcionáři se počítá s Jaroslavem Šudou, bývalým brankářem Dušanem Salfickým a stále aktivně hrajícím Petrem Čáslavou.

Když nyní hokeji znovu vládne plně město, bude si chtít rozhodovat o zásadních otázkách spojených s klubem. I proto se dá očekávat, že na valné hromadě bude zvolen nový management, který klub povede. S prvotním cílem stabilizace a záchrany nejvyšší soutěže pro příští sezonu. V příštím týdnu se některé otazníky vyjasní.
Na jaké otázky musí město jako majitel najít odpověď?

1. GENERÁLNÍ MANAŽER
Primátor města Martin Charvát se zatím nechtěl k osobě stávajícího předsedy představenstva a generálního manažera Pavla Rohlíka vyjadřovat, jednat chtěl i s ním. Každopádně se zmiňoval o tom, že sportovní stránku by měli mít na starost noví akcionáři Dušan Salfický a Petr Čáslava společně s klubovou legendou Vladimírem Martincem. Salfický již v Pardubicích působil jako sportovní manažer. Mluví se o tom, že bude novým GM. Bude jmenován?

2. TRENÉR
Pokud by nastal konec Pavla Rohlíka, muselo by nové vedení přivést trenéra nebo minimálně pozměnit složení realizačního týmu. Dynamo by mělo již třetího šéfa střídačky v této sezoně. Padne volba na kouče, který pardubické podmínky zná?

3. HRÁČSKÝ KÁDR
Dalším otazníkem je to, jak se ještě před koncem přestupního termínu změní složení týmu, který se má udržet v extralize. Dušan Salfický již naznačil, že osloví i hráče s vazbou na Pardubice. Hovoří se o případném návratu útočníka Petra Koukala z Ruska. Podaří se tým zkvalitnit?