V utkání s Českými Budějovicemi nakonec strávil na ledě přes 27 minut. Víc stihl odehrát jen Nicholas Schaus. Jak se po měsíci a půl v utkání cítil? „Těžko říct, když jdete po takové době na led. Čekal jsem, že to bude trochu lepší, ale první zápas je vždycky těžší," komentoval Čáslava.

Bylo na něm především vidět, jak moc ho „žere" konečný výsledek. Dynamo podlehlo Motoru 1:2, když vítěznou branku vstřelil Luboš Rob 48 vteřin před koncem třetí třetiny. „Vyhráli, to se počítá. A je úplně jedno, jakým způsobem."

VÁLKA POKRAČUJE
Pardubická Tipsport arena byla na první barážový zápas téměř vyprodaná, přišlo přes deset tisíc diváků. Bylo vidět, že jde o hodně. A to i na hráčích Motoru, kteří touží po extralize.

Hosté vedli v Pardubicích od poloviny utkání, domácí hráči museli přidat. Pardubičtí vyslali v utkání celkem 38 střel, z toho 21 ve třetí třetině. I zásluhou přesilovek si vytvořili tlak, jenže výborný brankář Petr Kváča inkasoval až v 54. minutě. „Hráči si vyzkoušeli, o čem baráž je. Jsme nyní minus jedna a musíme to dohnat. Ohledně nasazení nemůžu hráčům nic vytknout. Naopak máme hokejisty na to, aby v přesilových hrách zápas dokázali rozhodovat. To se nedařilo," řekl hlavní trenér Dynama Miloš Holaň.

Euforii v jihočeském táboře zase krotil trenér Antonín Stavjaňa. „Je to pozitivní vstup do baráže, ale zároveň jen první bitva, válku jsme nevyhráli."

SRDCE A CHARAKTER
Pardubice si od prvního zápasu hodně slibovaly, jenže zůstaly na nule. „Jedeme dál, nesmíme věšet hlavy," dodal kouč Holaň.
Sám Petr Čáslava měl již na konci druhé třetiny hodně hlasitý proslov na střídačce. „Spíše jsem kluky povzbuzoval," pousmál se jen po utkání.

V pátek Dynamo jede do Jihlavy, která v prvním duelu vyhrála v Karlových Varech. „Nemůžeme si myslet, že je přehrajeme jen nějakou hokejovostí. Musí se hrát srdcem, ukázat charakter. Nikdo nemůže čekat, že tento tým bude pořád pro někoho něco dělat. Hráči musí konečně začít dělat pro tým," uzavřel obránce Petr Čáslava.