Tomáš Rolinek o něm prohlásil, že je nezničitelný, a extraligové finále snů mu dává za pravdu. Vůdce Pardubic PETR KOUKAL neustále velí do ofenzivy a ještě rozhoduje vypjaté koncovky.

Brankou v penaltovém rozstřelu vyřešil druhý zápas, i ten sobotní. Za stavu 2:1 pro Pardubice vyrazil na Trvaje a rozhodl. I proto se finále přesouvá na východ Čech za patové situace 2:2 na zápasy.

Petře, před vaším nájezdem se do branky vrátil Trvaj poté, co vystřídal Hoviho.  Všiml jste si toho?
  Sasu dostal dva ze dvou, tak to zkusili vyměnit. Naštěstí jsem včas zvedl hlavu, všiml jsem si, že Jirka Trvaj vyjel a stihl vystřelit nahoru.

V základní části vám penalty nešly a ve finále je zvládáte bravurně. Kde se to ve vás vzalo?
  To kdybych věděl… Zaplaťpánbůh nám to tam padá, díky penaltám jsme urvali důležitou druhou výhru.

Před sobotním zápasem jste prohrávali 1:2. V případě neúspěchu v nájezdech byste uvízli v kritické situaci. Pociťujete velkou úlevu?
  Obrovskou. Hlavně po té penaltě. Nevěděl jsem, co mám dělat. Než kluci přijeli ze střídačky, tak to byla doba. (směje se) Chvíli jsem přemýšlel, zda je vůbec konec. Pak teda kluci přijeli, takže paráda.

Nájezdy vám vycházejí znamenitě, ale jinak se těžko prosazujete. Rozčiluje vás to?
  Dal jsem tyčku, tak snad mám něco schovaného na důležitější chvíle. V pátek  jsem spálil dvě veliké šance, tak snad už tam něco padne. Ale je mi to je jedno. Chceme vyhrát a zda dám gól, je mi buřt.

Jste po vítězství ve čtvrtém utkání v lepší psychické kondici?
  Nezapomínejme, že Kometa odehrála na našem stadionu dva skvělé zápasy. O psychické výhodě bych vůbec nemluvil. Musíme se na to připravit úplně jinak a zvládnout to.

Stejně jako předchozí páté duely za stavu 2:2, které Pardubice ještě nikdy v historii neprohrály?
   Proboha, snad se to nikdo v kabině nedozví.

Jak jste na tom se silami? Je série s Kometou dosud nejnáročnější?
  Zmordovaný jsem slušně, ale hlavně jsem rád, že se hraje fér.