Na oknech vozů minidresy Pardubic či auta polepená logy a znaky pardubického hokejového týmu. I tak dávají obyvatelé Pardubic a blízkého okolí znát náklonnost ke svému klubu. To však není zdaleka vše, někteří vozí v autech za zadním sklem klubové šály a ti ortodoxnější klidně vyvěsí vlaječku klubu přímo z vozidla.

Patriotismus nyní platí dvojnásob – je přeci play-off! A nic na této eufórii nezměnila ani páteční domácí prohra, kdy pardubičtí hokejisté odešli poraženi po samostatných nájezdech a výhodu domácího prostředí tak nyní přenechali mužstvu z Vítkovic. „Těžko tipovat, jak to dopadne ve Vítkovicích, ale jedno je jisté –  v pátek se tady zase sejdeme,“ řekl s trpkým úsměvem jeden z fanoušků ihned po prohraném utkání.

Pardubický hokejový příznivec však již zažil ledacos, a tak jej jedna domácí prohra nemůže nijak rozhodit. Ihned v sobotu tak mnozí vyrazili k pokladnám obstarat si vstupenku na pátý vzájemný čtvrtfinálový duel. Lístky se prodávaly i včera a rovněž ode dneška mají fanoušci další možnost si vstupenky zakoupit. „Otevřeno bude každý den od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. Budou-li vstupenky v prodeji ještě v pátek, tak se budou pochopitelně prodávat až do zahájení utkání, které začíná v 18 hodin,“ řekl Pardubickému deníku marketingový manažer hokejového klubu Miroslav Novotný.

Majitelé sezonních vstupenek mají svá místa rezervována do zítřka do 17 hodin. „Připomínáme rovněž možnost  zakoupení vstupenek i dobíjení permanentek prostřednictvím internetu na stránkách www.hcpce.cz,“ upřesnil Miroslav Novotný.

Již dnes se ve Vítkovicích odehraje třetí vzájemný duel obou soupeřů. Na sever Moravy se chystají také pardubičtí fanoušci. „Na každé utkání máme zhruba sto vstupenek,“ řekl Deníku šéf fanklubu Karel „Karlos“ Klodner. Podle něj mají pardubičtí fans zabukovaný hotel přímo v ostravské ČEZ Areně, kde se oba zápasy konají. „Z Pardubic vyjíždíme v pravé poledne. Bohužel nás nebude nijak moc, protože hrát venku v pondělí a v úterý, to je pro fanouška asi to úplně nejhorší,“ řekl Deníku Karlos, který stejně jako tisíce dalších pardubických fanoušků věří v postup.
Strašákem prý už není ani gólman Málek. „Ten byl sice vždycky překážkou, ale na druhou stranu je to výzva, aby tenhle mýtus jednou pro vždy skončil. Někdy už s námi musí prohrát a doufám, že to bude dřív, než odejde do důchodu…,“ směje se Karlos. Nutno připomenout, že v prvním vzájemném utkání série vyhnali pardubičtí střelci Málka z brány, do které se pak nevrátil ani v pátek…