Zatím změnil barvy rozlišováků na tréninku, všichni obránci natáhli modré návleky. Zrušil úterní volno, nahnal hráče do práce a hned ordinoval dvoufázový trénink.

Peter Draisaitl, nový trenér Pardubic, už úřaduje naplno. Léčba churavého pacienta německými tabletkami začala.

Co všechno z jeho povelů hráči vstřebali, se ukáže dnes od 18 hodin v Brně. „Probrali jsme si všechny tři zóny, samozřejmě přesilovky a oslabení. Informací na hráče bylo dost, uvidíme, jak se s tím vypořádají," je zvědavý nový velitel Dynama.

A moc ho nebere, jaký výplach dostala Kometa v úterý na Spartě. Prohrála 3:9. Jen za první třetinu inkasovala šest gólů. „Musíme se koncentrovat hlavně na nás," neřeší názory, že Kometa je v průšvihu.
Ale na radostné hopsání to v Brně není.

Petr Ton se po debaklu v Praze veřejně kál: „Strašně se omlouváme našim fanouškům a vyloženě se stydíme, protože tohle byl ostudný výkon," nehledal výmluvy. Brno je momentálně sedmé. Jestli okamžitě nezapne, začne se židle kývat pod trenérem Aloisem Hadamczikem.

„Byla to ostuda nás hráčů, ale to neznamená, že hokej neumíme," bere neúspěch na kabinu kapitán Jakub Koreis.

Moravské starosti ale Peter Draisaitl svým hráčům do hlavy pouštět vůbec nechce.

„My se musíme zaměřit na informace, co jsme chlapcům předali. Jistě, Kometa má hodně hokejový tým, ale jestli hrála v první třetině plus šest, nebo minus šest neznamená pro páteční zápas zhola nic," má jasno kouč.
Žádné změny v sestavě zatím neudělal. Zaměřil se především na systém, lajny nechá pohromadě.

„Nejdřív musím dokonale poznat hráče. Až budu mít výrazně více kvalitních informací, až uvidím, jak si hráči vyhoví, jak spolu fungují, tak budu moci uvažovat o větších změnách. Počítáme tedy se stejnou sestavou jako v neděli," prozradil po včerejším tréninku.

A dál vyhlíží kýžené posily. „Nějaké varianty připravené jsou, ale nechtěl jsem je dotahovat bez hlavního trenéra," připustil generální manažer Pavel Rohlík.

Jednal i s odchovanci, kteří momentálně působí v KHL. Nejnadějněji situace vypadá u Roberta Kousala, kterého ale Novokuzněck zatím nechce uvolnit. „Je možné, že některé věci doladíme už v nejbližší době," dodal Rohlík. Třeba do nedělního derby?