Sešívaní sice znovu začali stahovat, ale další obrat se jim nepovedl. Ve třetím zápase předkola play off  zvítězili Východočeši 4:2 a chybí jim jedna jediná výhra ke čtvrtfinále.

„Doufáme, že ten poslední zápas v Pardubicích je psychicky nalomí," říkal útočný démon Slavie Jaroslav Bednář.

Tady se netrefil. S Pardubicemi nehnulo ani to, že těsně před utkání vypadl jejich nejlepší střelec v sérii Radoslav Tybor. Hlavní útočné manévry si vzal na starosti první útok, Tomáš Zohorna si připsal tři asistence…

Východočeši šli potřetí v sérii jako první do vedení a z role nevypadli, ani když Slavia bleskově srovnala.

Deset sekund před koncem první třetiny úřadoval bombardér „B-37". Petr Sýkora si najel na nahrávku od Tomáše Zohorna a sólový únik proměnil pumelicí pod víko. Třetí gól vstřelil ve 38. minutě Marek Ďaloga, když využil velkého zmatku před brankou, kde se gólman Dominik Furch přetahoval s Tomášem Zohornou a do ideálního postavení měl hodně daleko.

Domácí tým se ale přeci jen na kontakt dostal, necelých sedm minut před koncem propálil při přesilovce Hudáčka Petr Kadlec a začalo být dusno. Poslední minutu a půl Slavia odehrála v 6 proti 4. Ale do prázdné se trefil Semorád.

Vladimír Růžička st. (Slavia): „Neměli jsme pohyb, chyběla nám lehkost a bylo to znát. Všude jsme byli o krok později a tahali jsme za kratší konec. Byla škoda, že jsme dostali gól v závěru první třetiny. Předtím jsme se dostali zpět do zápasu, rychle jsme srovnali na 1:1, ale do kabiny jsme šli za stavu 1:2. Petr Sýkora, který je hodně rychlý, dostal přihrávku až na druhou modrou. Udělali jsme chybu, škoda. Ve třetí třetině se nám ještě podařilo dát kontaktní gól, ale pak jsme sehráli špatně šest na čtyři a dostali ještě další gól."

Miloš Říha ml. (Pardubice): „Oproti domácím zápasům jsme zlepšili obranu v obranném pásmu, od druhé třetiny i ve středním. Čtyřicet minut jsme byli aktivní, což bych ocenil. Na druhou stranu posledních patnáct minut jsme byli pasivní a i nedisciplinovaní v závěru. Takový faul si nemůžeme dovolit. Vedeme v sérii 2:1, což je pro nás psychická výhoda. Začíná se ale opět za stavu 0:0, hraje se na Slavii a určitě to bude těžký zápas."

Slavia Praha – Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Fakta – branky a nahrávky:  17. J. Doležal (Růžička, Kolařík), 54. Kadlec (Knot, Jelínek)– 17. Benák (Zohorna), 20. Sýkora (Zohorna, Benák), 38. Ďaloga (Zohorna, Sýkora), 60. Semorád.
Rozhodčí: Minář, Turčan – Bádal, Pouzar.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:0.
Oslabení: 0:1. 
Diváci: 6 651.
Stav série: 1:2.

HC Slavia Praha:   Furch – Kadlec, Štich, Valach, Kolařík, Šenkeřík, Holub, od 21. navíc Knot – Krenželok, Langhammer, Sklenář – Bednář, P. Jelínek, T. Doležal – Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal – Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenér: V. Růžička st.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:   Hudáček  – Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Píša – Zohorna, Cetkovský, Sýkora – Mozer, Nosek, Radil – Semorád, Nahodil, Kolář. Trenér: Venera