Nová brněnská zeď
K Brnu patří „Špilas nebo šalina", do branky Komety Jiří Trvaj. Tohle platilo až do začátku této sezony. Letos ale dostává mezi tyčemi šanci i třiadvacetiletý Slovák Marek Čiliak, který v minulé sezoně zářil v dresu prvoligové Třebíče. Výsledek? Má lepší čísla než Trvaj, úspěšnost zákroků má téměř 93% a vychytat dokázal třeba Spartu.

Lístky na Kometu budou  i před zápasem
Brno lístky nevykoupilo, pardubičtí příznivci nemusí mít obavy, vstupenky na duel s velkým rivalem seženou před utkáním. „Naši fanoušci určitě koupí lístky i na pokladnách ," řekl Deníku média koordinátor Jan Hrabal.

Stačilo dvakrát zakopnout a v extrémně vyrovnané extraligové tabulce nastal sešup. Z čela se Pardubice svezly až na sedmou pozici.

Ale žádné rány na kovadlinu a řvaní na poplach. Zatím rozhodně není potřeba.
Od druhého místa dělí Východočechy titěrné dva bodíky.

Dnes od 18 hodin přivítají Kometu Brno a mají šanci se vrátit zpátky nahoru. „Po dvou těžkých zápasech venku bychom chtěli bodovat. Čekáme ale velmi těžký zápas, který bude bolet," tvrdí kouč Pardubic Zdeněk Venera.
V Třinci a na Spartě jeho soubor nedal gól. Pokaždé dostal tři. Přišel čas čísla zase otočit!

„Moc bych se v těch minulých zápasech ale nepitval. Nějaké šance jsme také měli, ale každé utkání je jiné," nedělá Venera vědu z toho, že Pardubice dvakrát zamrzly v koncovce.
V útoku přesto hrozí problém. Včera netrénovali zranění Radovan Somík a Robert Kousal. „Jestli nastoupí v úterý? Teď opravdu nevím, musí se vyjádřit doktor. Ale takové problémy mají v této fázi sezony všechny týmy, každému někdo chybí," poznamenal jen pardubický trenér.

Pokud nebude k dispozici Somík, nahradí ho v prvním útoku jiný Slovák. Na levém křídle Marhovy formace poletoval na předzápasovém tréninku fofrník Radoslav Tybor.
Třeba jeho rychlé nohy a šikovné ruce udělají větší prostor pro hlavního pardubického dělostřelce Petra Sýkoru.

Soupeři na něm v každém zápase visí, nenechají ho rozjet a v první řadě se ho snaží otrávit. „Petr se potřebuje se dostávat brejkových situací. Když má před sebou sprinterský souboj s obráncem, tak ho přebruslí," ví Venera.

Samozřejmě si ale všímá důsledné defenzivní války, kterou ostatní proti jeho střelci vedou. „Třeba i při našich přesilovkách si ho bránící tým hodně důsledně obsazuje, vědí, že  že má vynikající střelu. Něco změníme, uvidíme, jestli to bude vidět," usmál se.
Novinka by se měla týkat přesilovky, aby se bombarďák dostal více do hry. Odnese to Kometa?