Má v povaze se rvát o každý puk. Když mu puky nepadají do branky, vynahrazuje góly černou prací. Svůj význam pro Pardubice JAN STARÝ v minulých dvou kolech potvrdil. Střeleckou smůlu hodil za hlavu, trefil v Litvínově i doma se Spartou. Cítili jste, když byl na hřišti.

V prvním případě se radoval z výhry, ve druhém ale zase musel vydýchávat porážku. „Máme špatné třetí třetiny, na ně se musíme víc zaměřit, hrát víc zezadu, trpělivěji, zodpovědněji. Takhle by to dál fakt nešlo," hřímal. Pište si, jemu rozhodně není jedno, že klub, kde vyrostl, se škvaří až na dvanáctém místě.

Se Spartou jste rozhodně nehráli zle, jenže zase to nedopadlo a vyhrála 4:2. Přijímá se taková porážka o to hůř?
Přijímá se strašně těžko. V Litvínově jsme taky bojovali a výsledek si vydřeli. Tohle byla třeba silnější Sparta, ale body jsme s ní chtěli urvat úplně stejně.

Ještě neskončila ani první čtvrtina. Ale nemohou poztrácené body ze začátku soutěže krutě chybět?

Dnes jedou do Hadamczikova panství
V Třinci jim dával kapky, hučel do nich svoji trenérskou filosofii a fungovalo to. Alois Hadamczik to s Markem Zadinou a Richardem Králem uměl, útočné hvězdy pod ním zářily. Teď se s nimi kouč Komety potká v jiné roli, oba vedou Pardubice proti němu. „Pozdravíme se. Hlavně ho ale potřebujeme porazit," usměje se Marek Zadina. Pardubice momentálně na desáté místo ztrácejí sedm bodů, propast chtějí začít rychle mazat: „Stáhli jsme ze Šumperka Daniela Voženílka, udělali jsme nějaké korekce v sestavě," říká před dnešním duelem v Brně (17.20) Zadina. „Neřekl bych, že má Kometa nějakou výraznější slabinu, je kvalitní v útoku i dozadu, k tomu dobrý brankář. My ji ale chceme porazit. Minule se Spartou kluci dvě třetiny pracovali výborně, Spartu přehrávali, ale pak přišly chyby, které nás posunuly dolů," přeje si hlavně Zadina, aby black out už nepřišel.

Celý rozhovor s Janem Starým najdete v úterních vydáních východočeských Deníků na straně 20 nebo také v elektronické verzi vydání novin. Více ZDE.