Hostům v šestém utkání chyběl útočník Martin Růžička, do pardubické sestavy se zase vrátil obránce Josef Hrabal. První šance Pardubic nevyužili Kaut a v přesilovce potom Treille.

Ve 13. minutě už vyprodaná hala slavila, když Martin Kaut ujel protihráčům a přesnou střelou do růžku třinecké branky otevřel skóre. Dynamo šlo opět doma do vedení, druhý gól navíc přidal Ján Sýkora, který uklidil odražený puk do sítě. Oceláři čekali s odpovědí jen čtyřicet vteřin, pod Kacetlem procpal puk Martin Adamský.

Hvězda zápasu:
Martin Kaut
Mladý reprezentant svými góly orámoval zápas. Jeho bilance v utkání? 2 branky a 2 asistence

Ve druhé třetině nejprve pardubický brankář likvidoval střely Třince, pak přišla klíčová pasáž utkání. Ve 26. minutě si Patrik Poulíček našel odražený puk, po bekhendovém blafáku Antonína Duška zamířil Hrubec na střídačku. Náhradníka Hamerlíka hned přivítal přesnou střelou David Tomášek.

V posledním dějství hráli hosté v šesti proti třem hráčům Pardubic, tuto výhodu využil Vladimír Svačina. Třetí gól Ocelářů ještě přidal Jakub Petružálek, další hra bez brankáře už ke gólu nevedla. Gólem do prázdné branky ještě upravil Kaut na 6:3.

Ohlasy trenérů
Miloš Holaň (Pardubice): V první řadě musím hráče pochválit, jak utkání zahájili. Bylo na nás vidět, že se chceme do Třince vrátit. Dali jsme pěkné góly a vytvořili si řadu šancí. Výsledek 5:1 po dvou třetinách hovořil za vše. Ale musím navázat i kritikou za začátek třetí třetiny. Říkali jsme si v kabině, že v hlavách budeme mít nastaven stav 0:0. Lehkovážností a nedůrazem jsme Třinci nabídli šanci. Na druhou stranu můžu být rád. Když jsme čtvrtý zápas vyhráli doma 3:0, tak jsme létali někde v oblacích. Teď vám garantuji, že mužstvo sedí na zadku a jede s obrovskou pokorou na sedmý zápas, který chceme vyhrát.

Václav Varaďa (Třinec): Nezačali jsme špatně, ale udělali jsme dvě hrubky, po kterých domácí skórovali. Postupně jsme se zlepšovali a ve druhé třetině sahali po vyrovnání na 2:2. Góly, které jsme pak domácím darovali, byly rozhodující. Jsem rád, že tým přistoupil ke třetí třetině takovým způsobem. Přidali jsme a Pardubičtí se ještě o výsledek strachovali. S určitou porcí štěstí jsme s tím mohli ještě zamíchat. Je to vzpruha do sedmého zápasu.

PARDUBICE – TŘINEC 6:3 (2:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. M. Kaut (Perret), 16. J. Sýkora (T. Svoboda, Hrabal), 26. Poulíček (Perret, M. Kaut), 31. Dušek (M. Kaut), 32. Tomášek (Wishart), 60. M. Kaut – 16. Adamský (Svačina). Rozhodčí: Hradil, Bulanov – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Střely na branku: 38:37. Diváků: 10 072 (vyprodáno). Stav série - 3:3.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Wishart, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Mojžíš, Hrabal, Ščotka – Rolinek, Tomášek, Beran – Treille, Marosz, P. Sýkora – Perret, Poulíček, M. Kaut – T. Svoboda, Dušek, J. Sýkora. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 31. Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart – Petružálek, Marcinko, Rákos – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Kvasnica. Trenéři: Varaďa a Zadina.