Kromě Francouze Perreta nevyužil nabídku na prodloužení kontraktu ani odchovanec Vojtěch Budík. Zvolil Plzeň. „Měli jsme velký zájem na tom, aby Vojta u nás pokračoval. Naše kvalitní nabídka zohledňovala jeho potenciál do budoucna, jeho odchod nás mrzí,“ uvedl generální manažer Dušan Salfický.

Z hráčů, kteří zasáhli do letošní baráže, v klubu dále nebudou pokračovat ani zahraniční beci Porseland, Schaus a Cardwell. Loučí se i útočníci Ihnačák, Kloz, Dušek a Horký.

Dynamo zveřejnilo aktuální soupisku, na které jsou dva brankáři (Kacetl a Klouček) a sedmnáct hráčů s platnými kontrakty pro nový ročník (mimo jiné Rolinek, Eklund, Hovorka a Machala).

„Základ kádru máme smluvně potvrzený, nyní pracujeme na dalších příchodech,“ řekl Salfický s tím, že počítá i s trenérem Ladislavem Lubinou.

Klub ještě jedná na pokračování spolupráce s Rhettem Hollandem, o budoucnosti bude Salfický hovořit i s Petrem Sýkorou. Novou smlouvu již s Pardubicemi podepsal útočník Jan Mandát.

Zcela nová jména jsou v jednání. Již dnes se má dozorčí rada klubu zabývat nejen analýzou minulé sezony. „Očekávám, že první příchody bychom mohli oznámit v nejbližší době,“ řekl Salfický.

HC Dynamo Pardubice
Odchody: Vojtěch Budík (Plzeň), Jordann Perret (Mountfield HK), Jan Kloz (konec hostování, České Budějovice), Luboš Horký (konec hostování, Brno), Jacob Cardwell, Ilja Děrvuk, Mathias Porseland, Nicholas Schaus, Antonín Dušek a Brian Ihnačák (všichni si hledají nové angažmá).
Příchody: Marek Trončinský (Litvínov), Tomáš Vondráček (Brno) – oba návrat z hostování.