Dolomiten Cup začíná v pátek a potrvá do neděle. Dynamo sehraje dva zápasy. Nejdříve se v pátečním semifinále střetne s Augsburger Panther. V neděli potom v zápase o zlato nebo bronz narazí na jednoho z dvojice EHC Biel – Eisbären Berlin.

Pardubičtí hokejisté naskočili do ostré herní přípravy před více než dvěma týdny. Nejdříve dostali tři dny čas na rozkoukání.

„Hráči měli hodinu na ledě, aby si zkusili brusle a rozhýbali se po delším volnu,“ vysvětluje pardubický asistent Richard Král.

Po dobrovolném programu už museli do zbraně všichni.

„Až do startu extraligy pojedeme naplno. Třikrát týdně trénujeme dvoufázově a po dva dny kluci absolvují jednu tréninkovou jednotku,“ podotýká v loňské sezoně hlavní kouč Dynama.

Richard Král si tuto roli na italském turnaji zopakuje, respektive společně s druhým asistentem Markem Zadinou. Jejich šéf Radim Rulík je totiž s reprezentací do dvaceti let na světovém šampionátu v Kanadě. Ten se koná nezvykle v létě, v náhradním termínu za zrušené zimní mistrovství světa. Kvůli koronaviru.

Dva tradiční soupeři

Zhruba týden po návratu z mezinárodního klání Dynamáci naskočí do druhého ročníku tzv. Letních hokejových her. Dvoukolovým systémem. doma – venku změří síly s Mladou Boleslaví a Libercem. Tedy se starými známými z nejvyšší soutěže.

„Před startem loňské sezony jsme se rozhodli pro úpravu schématu přípravy. Po vzoru hokejové Ligy mistrů, do níž bychom se v následujících letech rádi znovu kvalifikovali, jsme se střetli s dalšími dvěma extraligovými týmy. Na první ročník teď navazujeme,“ říká pro klubový web Petr Dědek, majoritní vlastník Dynama.

Junioři berou druhý flek

Turnaj O pohár primátora je minulostí. Turnaj ovládly Vítkovice, které za celý turnaj ztratily pouhé dva body. Dynamu se obhajoba prvenství nepodařila. S bilancí tří výher a jedné porážky obsadil domácí výběr druhé místo. Třetí skončila Olomouc. V posledním utkání se ale Dynamu dařilo a doma vybojovalo vysokou výhru nad Olomoucí.

Poslední zápas na turnaji: HC Olomouc 1:4 HC Dynamo Pardubice. Branky a nahrávky: 26. Fasner (Jakubec, Kučera) - 28. Paleček (Tvrdík), 35. Kalužík (Helikar, Burda), 44. Kubíček, 45. Paleček (Burda).

Celkové pořadí: 1. HC Vítkovice Ridera, 2. HC Dynamo Pardubice, 3. HC Olomouc, 4. Bílí Tygři Liberec, 5. HC Sparta Praha