Oblíbený soupeř. Již potřetí v této sezoně Pardubice vyzrály na Indiány z Plzně.

Perfektním výkonem se blýskl Robert Říčka, který vsítil jediné dvě branky zápasu. Bezchybný byl také Dominik Frodl, který zaznamenal třetí nulu v sezoně. Svého bývalého zaměstnavatele přiváděl zákroky k šílenství.

„Nebudu lhát. Nula je vždy hezká a těší mě to. Důležitější je ale týmový pohled. Moc se nám nedařilo v posledních utkáních a doufám, že jsme to proti Plzni zlomili a můžeme se odrazit k lepším výsledkům,“ podotýká pardubický brankář Dominik Frodl.

Robert Říčka se v utkání proti Plzni trefil hned dvakrát.
Neprůstřelný Frodl a dvougólový hrdina Říčka řídili vítězství nad Plzní

Především v první třetině se hrál otevřený hokej, kdy kryl hned několik příležitostí a dokonce si musel poradit s trestným střílením.

„Brankář je vždy rád, když je v zápřahu. Měli jsme hodně šancí my i soupeř. Musíme se ale ponaučit z toho, protože většinu příležitostí soupeře vzniklo kvůli našim zbytečným chybám,“ dodává.

Zdroj: HC Dynamo Pardubice

Zápas číslo jedna

Východočeši mají však nabitý program po reprezentační pauze a již zítra (18:00) je čeká domácí střetnutí s neoblíbenou Mladou Boleslaví.

„Je to poslední zápas před Vánoci a rozhodně chceme potěšit naše fanoušky. Budeme se snažit navázat na povedený výkon proti Plzni,“ vzkazuje příznivcům Dynama Matěj Paulovič.

Pardubice proti Bruslařům v letošní sezoně dvakrát bodovali, ale utkání to jsou vždy velmi vyrovnaná a bude záležet na těch nejmenších detailech.

„Moc dobře víme, že s nimi jsou velmi těžké zápasy. Nemůžeme nic podcenit a musíme se stoprocentně připravit. Rozhodující bude pevná obrana. Nesmíme dělat zbytečné chyby," říká slovenský centr.

Poprvé se v pardubickém dresu představí taky čerstvá akvizice z NHL: Tím je Lukáš Sedlák, který ještě minulý týden trénoval v Americe, ale dal přednost návratu do České republiky a konkrétně pardubické kabině.

„Lukáš mezi nás zapadl skvěle. Bude to velmi dobrá posila a myslím, že nám hodně pomůže,“ chválí nového spoluhráče Paulovič.