Utkání s Morou se neslo v duchu poděkování, a to hrdinům pardubického kraje společně s věrnou fanynkou Bludimírou, která si však bohužel už ocenění nestihla přebrat.

Utkání začalo opatrně a po dobu dvaceti minut toho nebylo na ledě moc k vidění, byť měly Pardubice výhodu dlouhé přesilové hry.

„První třetina byla z naší strany trošku ospalejší, možná nás zabrzdila ta pětiminutová přesilovka, kterou jsme sehráli špatně,“ podotýká asistent trenéra pardubického celku, Richard Král.

Přišel v kabině vítr? To nevíme, ale každopádně do druhé třetiny přišel rozdílný tým. Dynamo od úvodních vteřin na Moru zatlačilo a snaha se jim vyplatila.

Do poloviny celého střetnutí předváděl olomoucký Lukáš výborný výkon. Po střele Musila však puk pouze vyrazil ke Kofferovi, který dopravil kotouč za jeho záda.

„Byla to odměna za práci, kterou tady dělám. Musím ale pochválit Adama Musila, který trefil beton gólmana a já trochu se štěstím mohl skórovat,“ říká střelec první pardubické branky.

Za druhým gólem Dynama opět stála chyba Lukáše, který tentokrát přesně rozehrál na hůl Zohorny. Ten našel před prázdnou bránou osamoceného Kousala, který si svoji chvilku slávy pohlídal – 2:0.

Třetí trefa nenechala na sebe dlouho čekat. Druhým gólem v sezoně se blýskl Ondřej Vála, který střelou pod vyrážečku stanovil konečné skóre zápasu 3:0.

„Jsem rád, že jsem se po dlouhé době trefil. Je to ale také zásluha spoluhráčů,“ podotýká tento obránce.

Dynamo si tak připsalo osmou výhru v řadě a druhé čisté konto během týdne.

„My se snažíme na tuhle sérii nemyslet a jdeme zápas od zápasu. Proti Olomouci se nám to opět povedlo, byť začátek se nám nepovedl. Poté jsme ale hru zlepšili a utkání dovedli do vítězného konce,“ hodnotí střelec třetí branky Pardubic Ondřej Vála.

Zdroj: HC Dynamo Pardubice