Už jen čtyři zápasy do konce základní části extraligového ročníku. Současná situace hokejových Pardubic? Třinácté místo a tříbodový náskok (+ lepší vzájemná bilance) před posledním Kladnem.

Nedělní kolo na tomto odstupu nic nezměnilo. Rytíři sice prohráli po jedenácté v řadě, jenže hokejisté Pardubic doma nebodovali s vedoucím Libercem. O čem se po utkání 48. kola Pardubice – Liberec (1:4) nejvíce mluvilo?

KOUSALŮV ZÁSAH
32. minuta, stav 1:1. Pardubický útočník Robert Kousal ujel libereckým protihráčům a překonal i gólmana Dominika Hrachovinu. Pardubičtí příznivci se již radovali z gólu, ale…

Po konzultaci s videorozhodčím sudí gól neuznali. Co opakovaný záběr ukázal? Puk se od břevna liberecké branky odrazil ještě do tyčky a mimo.

Blízko k odraženému puku pak měl ještě Michal Vondrka, jenže ho nezasáhl. „Byl jsem nejprve přesvědčený, že to je gól. Spěchal jsem tam, abych mohl dorážet, ale puk se mi ztratil z dohledu. Když jsem viděl, že se to odrazilo kousek od mojí hole, tak už jsem nestačil zabrzdit,“ popisoval Vondrka po utkání.

KONEC VÍTĚZNÉ SÉRIE
Čtyřikrát v řadě bodovali naplno a odlepili se z posledního místa. Až s vedoucím Libercem hokejisté Dynama prohráli. Mohl za to vlažný vstup do zápasu i neproměněné šance.

„První třetinu jsme trochu prospali, chtěli jsme být výrazně aktivnější. V té druhé už jsme přitlačili, byly tam šance. Bohužel se nám přesilovky nepovedly, to nejspíš rozhodlo,“ uvedl Michal Mikeska, asistent trenéra.

Ve třetí třetině měl další šanci Vondrka. „Jeli jsme dva na jednoho, přestřelil jsem. Dostali jsme pak po teči na 1:2 a nechali se ještě vyloučit. Po třetím gólu Liberce už to bylo vabank,“ řekl Vondrka.

GÓLMAN V BITCE
Na konci druhé třetiny se strhly šarvátky za libereckou brankou. Mezi skupinu hráčů mířil i pardubický bek Rhett Holland, ale do cesty se mu postavil gólman Dominik Hrachovina. Opustil brankoviště a pustil se do kanadského obránce. Ten nakonec Hrachovinu povalil na zem.

Tresty? Třikrát po dvou minutách a přesilovka pro Pardubice. Východočeši u rozhodčích reklamovali, že liberecký gólman po úderu vyrážečkou neměl dohrát. S tím ovšem u sudích neuspěli.

Dvouminutovou přesilovku domácí tým nevyužil, Liberec potom naopak v přesilovce utekl na 3:1. Další zápas? V pátek Dynamo opět doma hraje proti Plzni.