Úvodní minuty nenabídly příliš veliké množství šancí a hrálo se spíše opatrně, byť Pardubice na ledě dominovaly. První branku zápasu viděla naplněná enteria arena po využité přesilové hře Dynama. Zafungovala dokonale spolupráce Hyky, Sedláka a střelce branky Ciencialy. Ve druhé třetině přišla pro domácí hokejisty nepříjemná chvíle, kdy Motor srovnal. Východočeši však zabrali a během zbytku druhé třetiny a celé třetí části překlopili misky vah na svou stranu a České Budějovice porazili 4:1.

Jak bylo již zmíněno opět výborně zafungovala spolupráce trojice útočníků Hyka, Cienciala a Sedlák, která se podílela na dvou gólech.

„Tahle formace mi sedla. Víme o sobě a máme hodně nečekaných přihrávek v naší hře. Jsou to oba šikovní hokejisti a jsem rád, že s nimi mohu nastupovat. Musíme ale dávat ještě více branek,“ pochvaluje si střelec první branky David Cienciala.

Byť se hrál v první třetině opatrný hokej, tak Východočeši na ledě dominovali a vyrovnání od Českých Budějovic jim rozhodně nesedělo do plánu.

„My jsme si to srovnání nepřipouštěli. Byl to hloupý a smolný gól. Ale v hokeji můžete dát za deset vteřin dva góly a věřil jsem, že z toho počtu šancí se musíme prosadit,“ říká Cienciala.

Svěřence trenérů Krále a Zadiny táhlo za vítězstvím více než deset tisíc lidí. Atmosféru si pochvalovali i sami hokejisté.

„Ideální večer. Byla plná hala, bylo to neskutečné. To nás pohání dopředu,“ dodává pardubický útočník.V úterý se v novém roce představí Pardubice na ledě druhých Vítkovic. Dynamo tak může odskočit svému soupeři v boji o první místo.

Richard Král, asistent trenéra HC Dynamo Pardubice: „Myslím si, že jsme dneska odehráli velice dobré utkání. Až na pasáž ve druhé třetině, kde jsme dostali gól, tam jsme měli trochu problémy. Když pominu koncovku, se kterou se trápíme, tak si myslím, že jsme podali skvělý výkon a zaslouženě vyhráli. Chtěl bych poděkovat klukům, fanouškům a všem hodně štěstí a zdraví v novém roce.“

Podívejte se na silvestrovský speciál vytvořený od HC Dynama Pardubice:

Zdroj: HC Dynamo Pardubice