Mění plány. Pardubičtí hokejisté neodehrají ani jedno ze semifinálových utkání Generali Česká Cupu proti Liberci v původních termínech. Soupeř totiž musel nastoupit do desetidenní karantény.

Nejprve tři a po dalším testování hned šest členů A-týmu Liberce nakažených nemocí covid-19. Po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí zamířilo celé mužstvo Bílých Tygrů do karantény.

„Této situaci jsme se samozřejmě snažili vyhnout, nicméně stalo se to, čeho jsme se obávali. Zdravé hráče budeme nadále udržovat v kondici i díky online přípravě Aleše Pařeze. Pevně věříme, že nastalou situaci zvládneme a budeme připraveni na návrat do zápasového režimu,“ uvedl Patrik Augusta, trenér a sportovní ředitel Liberce.

MÍSTO UTKÁNÍ TRÉNINK

Pardubickým hokejistům tak odpadl úterní pohárový zápas. „Samozřejmě nám to lehce změnilo plány. Nemuseli jsme cestovat, místo zápasu jsme měli odpoledne druhý trénink. Dále jsme se věnovali taktickým variantám jako jsou přesilovky, oslabení a další herní věci,“ řekl Michal Mikeska, asistent trenéra Dynama.

V tomto týdnu Dynamo nebude hrát žádný zápas. Další program? „Dobře potrénujeme, což je taky důležité. Kluci zápasů odehráli dost, hrálo se ve vysokém tempu. Budeme vymýšlet program na příští týden, nějaký zápas tam už zařadíme,“ doplnil Mikeska.

O osudu pohárových zápasů zatím nebylo rozhodnuto. Ve hře bylo hledání náhradních termínů, ale i případná kontumace.

EXTRALIGOVÝ START?

Už 18. září má pro Pardubice odstartovat nový extraligový ročník. A to duelem právě v Liberci.

„My v trenérském štábu nemůžeme nic ovlivnit. Díváme se, jaká rozhodnutí vydává svaz a hygienici. Čekáme, co bude. Samozřejmě to není jednoduché a asi nebude,“ poznamenal pardubický kouč.

Problémy jako Liberec řeší i další extraligové kluby. Do druhého semifinále nenastoupili hokejisté Plzně, kteří měli hrát proti Třinci. Jenže i v táboře Západočechů se objevil koronavirus, testy odhalily 28 pozitivních nálezů. V karanténě je ze stejného důvodu i tým nováčka z Českých Budějovic.