Derby je zase tady, hraje se v pátek od 17.20 hodin v Hradci a Dynamo se bude snažit vylepšit strašidelnou bilanci na stadionu arcirivala. Na ledě Mountfieldu vyhrálo jen jednou.

„Bilanci jsem nesledoval. My jsme v situaci, že jdeme zápas od zápasu. Nemůžeme se dívat moc dopředu. Je to výzva. Jedeme tam s čistou hlavou, že můžeme před bouřlivou atmosférou něco získat. Oni musí, my můžeme,“ prohlásil Miloš Holaň, trenér Pardubic.

„Je to obrovská událost. Ne sportovní, ale regionální, až za hranicí sportu,“ glosoval derby hradecký kouč Pavel Hynek, který v roce 2012 dovedl Dynamo k mistrovskému titulu.

Teď je na druhé straně. „Chceme se vytáhnout a vyhrát,“ vzkázal.

Stejné myšlenky mají Pardubice. Mohou na ně mít nárok, když je Mountfield druhý v tabulce a ony bojují o play off? V součanosti jsou na přelomové desáté pozici zaručující předkolo.

Odpověď je jasná: Mohou. Zaprvé minulé derby vyhrály. „Máme jim co vracet. V závěru se to zlomilo sporným gólem,“ připomněl poslední duel Hynek.

Zadruhé mají v brance Ondřeje Kacetla, ještě v minulé sezoně gólmana Mountfiledu. Ten stojí za vzestupem Dynama v posledních týdnech.

„Co jiného si přát, než chytat proti svému bývalému mužstvu a porazit ho. Takovou motivaci bude znovu mít,“ věřil své hvězdě Holaň. „Káca zná dobře naše střelce, ale oni znají jeho,“ usmál se Hynek.

Bude Kacetl trumfem Pardubic? Nebo ho Hradec rozpláče?

3 zásadní body hokejového derby  
Bilance: Výhra v Hradci? Od přesunu Mountfieldu do Hradce Králové tam Pardubice bodovaly jen jednou. V únoru 2014 po Radilově gólu v prodloužení.

Návrat: Pardubický brankář Kacetl skvělými výkony drží svůj tým. Vloni přitom chytal za Mountfield.

Sestavy: Pardubičtí by měli být kompletní. S týmem již trénoval Wishart, po lehčí viróze i Kaut. Hradečtí Dragoun a Červený ve čtvrtek netrénovali, ale do zápasu by mohli jít. V trestu je zadák Pavlík.