Od 14. minuty za 101 vteřin nastříleli Pardubicím tři góly, každý jiná řada. Do konce úvodního dějství přidali ještě jeden, a v tu chvíli bylo zřejmé, že více než tříleté čekání Východočechů na výhru v Kladně se o pár týdnů protáhne.

V polovině utkání se po třetí Kamešově asistenci gólově prosadila také čtvrtá formace. Letos premiérově se trefil Eberle. Poslední gól zařídil ten, kdo skóre otevřel - Frolík. Gólman Kopřiva vychytal druhou nulu.

A co na to asistenti trenérů? Třeba kladenský Petr Kasík je rád, ale na zápasy ven navrhuje autobus pro manželky a snoubenky hráčů.

Jan Votruba: Utkání se mi dobře nehodnotí. Do desáté minuty to sice byla oťukávaná, ale pak nám domácí dali tři góly za minutu a půl a z přesilovky další. Zápas jsme chtěli zkorigovat, ve druhé části jsme šance měli, ale asi jsme urazili štěstí tím výkonem v první třetině. Bohužel jsme se pak už na kloudnou šanci nezmohli, domácí skvěle kombinovali, bruslili a zaslouženě vyhráli. O výměně brankáře jsme neuvažovali.

Petr Kasík: Uklidnily nás tři góly během necelých dvou minut a měli jsme i štěstí, když nás soupeř ve druhé části přitlačil do pásma a měl šance. Pak už se zápas dohrál. Souhlasím s tím, že když budemevenku podávat výkony jako doma, můžeme být v extraligové špičce, jenže druhá otázka je, aby hráči tak venku hráli a přání nebylo otcem myšlenky. Co tomu chybí? Musíte se zeptat hráčů. Přípravu i podmínky mají stejné. Možná bychom měli vypravit autobus se snoubenkami a manželkami. Nevím…

Branky a nahrávky: 14. Frolík (Bílek, Kalla), 2:0 Patera (Procházka, Kameš), 16. Bělohlav (Čurilla, Kameš), 19. Kalla (Kaberle, Patera), 30. Eberle (Kameš), 44. Frolík (Kalla). Rozhodčí: Souček, Svoboda – Bejček, Lhotský. Vyloučení: 7:8 + Cetkovský OT. Využití: 1:0. Diváci: 3389.

Kladno: Kopřiva – Kameš, Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Dlouhý, Trončinský - Diviš, Patera, M. Procházka – Bělohlav, Čurilla, Tomajko – Bílek, Kalla, Frolík – Eberle, Stieler, Kuchler. Trenér Müller.
Pardubice: Hašek – Kočí, Čáslava, Píša, Kolář II., Nakládal, Havíř, Richter, Šeda - Cetkovský, Špirko, Somík – Sýkora, Divíšek, Pivko – Zohorna, Koukal, Starý - Klejna, Semorád, Rákos. Trenér Sýkora.