Je velký zhruba stejně jako Johnny Gaudreau, mrňous, co v minulé sezoně pobláznil celou NHL. Hrál za Calgary a zámoří jeho kousky sledovalo s pusou do kořán.

V Pardubicích může podobnou euforii způsobit ADAM HAVLÍK. Výšku u něj také nahrazuje rychlost a hokejový intelekt. S drzými nápady by klidně mohl jít na tržnici.

Před začátkem extraligy odehrají Pardubice doma jenom tři zápasy, dva v Lize mistrů, plus jeden přípravný duel. Ten je na programu dnes od 17.30 v malé hale a Dynamo se poměří s Mladou Boleslaví. Nejzkušenější hráči do akce nepůjdou, Tomáš Rolinek a spol. dostanou volno. Trenér Miloš Říha si prohlédne hlavně hráče, co bojují o smlouvu. Ukázat se budou muset mladí beci, 
i třeba Jiří Cetkovský.

Ve Znojmě byl největší hvězdou, dva roky po sobě se stal nejproduktivnějším hráčem. Ale pozoroval na sobě, že po osmi letech nazrál čas ho už opustit: „Nové angažmá mě bude nutit, abych ze sebe vydal zase víc jak sto procent."

Od nové sezony tak bude válet za Pardubice, kde odehrál jednu dorosteneckou sezonu. Jak si vedl? Jasně, i tenkrát vyhrál klubovou produktivitu. Jan Buchtele nebo Lukáš Radil skončili daleko za ním.

Ve Znojmě už bylo těsno?
S vedením jsme se bavili delší dobu, že je potřeba už udělat nějaký krok dopředu. Byli jsme domluveni už před loňskou sezonou, že Znojmo opustím, ale vedení to na poslední chvíli zatrhlo. Chtěli, abych ještě jeden rok zůstal, měl jsem tam smlouvu, takže 
s tím u mě nebyl žádný problém. Po sezoně skončila, Znojmo na mě mělo opci, ale domluvili jsme se, že mi nebude bránit v dalším rozvoji, takže jsem tady.

Pardubice vás oslovily čím?
Přišly s konkrétní nabídkou už v době, kdy jsem ještě o své budoucnosti úplně jasno neměl. Nějaká jednání probíhala, ale k podpisu smlouvy se nikde neschylovalo. Když se objevily Pardubice, neváhal jsem. Taky jsem uvítal, že mám jednu sezonu v Pardubicích už za sebou. Neříkám tedy, že dorostenecká sezona měla něco společného se sezonou v áčku.